Първият български европрокурор е Теодора Георгиева, която в момента е

...
Първият български европрокурор е Теодора Георгиева, която в момента е
Коментари Харесай

Коя е Теодора Георгиева - първият български европрокурор

Първият български европрокурор е Теодора Георгиева, която сега е административен арбитър, оповестиха от Съвета на Европейски Съюз в понеделник вечерта. Георгиева ще бъде една от обвинителите, излъчени от 22 страни, влизащи в новата европейска институция за битка с корупцията, измамите и транграничното източване на Данък добавена стойност.
Европейската прокуратура, която е под управлението на румънката Лаура Кьовеши, би трябвало да проработи до края на годината в Люксембург. Георгиева се яви на конкурс, разгласен в България, на който се явиха шестима претенденти. Тя беше измежду тримата селектирани магистрати, препоръчани от България. Крайният избор всред тримата е изработен от Съвета на Европейски Съюз.

Съдия Теодора Георгиева е приключила Юридическия факултет на Софийския университет „ Св. Климент Охридски “. Юридическата ѝ кариера в правосъдната система включва работа като младши прокурор и прокурор в Софийската районна и в Софийската градска прокуратура, където е работила в профилирания отдел " Антикорупция ", написа Свободна Европа.
След това постъпва в Административен съд София – град - касационната инстанция, в която се преглеждат административнонаказателни производства.
Георгиева е лекар по административно право и развой, като докторантурата й е предпазена в Института за страната и правото към Българска академия на науките. Темата на дисертацията й е „ Административнонаказателни производства по българското законодателство “. Била е на образование в Националната магистратска школа в Страсбург, Франция. Автор е на редица изявления в разнообразни профилирани издания.
Автор е на книгата “Административните нарушавания и закононарушенията. Сравнителен юридически разбор ”, издадена от “Сиела ” през 2018 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР