Първият българин, за кого ще има публикация по т.нар. Документи

...
Първият българин, за кого ще има публикация по т.нар. Документи
Коментари Харесай

Пеевски ще е първият, посочен по разследването Документите "Пандора"

Първият българин, за кого ще има обява по така наречен Документи " Пандора ", ще е Делян Пеевски. Това се чака да стане към 1 часа през нощта българско време, заяви Атанас Чобанов от уеб страницата Bird.bg.

В предаването " Денят " с водещ Веселин Дремджиев по TV1 бе включен от Париж един от създателите и основен редактор на уеб страницата, който е сътрудник за България по " най-голямото журналистическо следствие ".

Чобанов не сподели нищо повече по идната обява, с изключение на те от нея щяло да стане ясно, " че този човек най-малкото лъже ".

Той показа, че е обсъждано с интернационалния проверяващ консорциум кои са значимите български имена и Пеевски " се наби на очи ".

" Това е най-корпулентното име ", изясни Чобанов и назова Пеевски " айсберга на корупцията в България, към този момент глобен по закона " Магнитски ". Той не е притесняван от българската прокуратура, само че в този момент може да се наложи най-малкото КПКОНПИ, пред която той бил подал " погрешна декларация ", да образува инспекция и да се види какви активи е държал без да гиъдекларира, изясни още Чобанов. Не е закононарушение да имаш офшорни сметки и компании, само че е проблем да не ги обявиш пред Национална агенция за приходите, КПКОНПИ, Сметната палата, изреди той.

" Следват други имена от този лист, които не са безобидни, макар че не са политици ", уточни Чобанов и добави, че имал предварителни данни за " изтекли към 1 милиарда лв. " към офшорни компании

Той изясни малко повече за историята от 2012-2013 година към жилищата на настоящия финансов на министър в България, за която бе писано преди години.

Чобанов показа, че разнообразни принадлежности и програмен продукт за работата с масива данни са били предоставени от проверяващия консорциум OCCRP на стотиците публицисти. След месеци работа са излезли имената, за които в неделя вечерта започнаха изявления, а занапред ще се появяват още и " предстоят забавни времена ", добави той.

Според него в първата вълна имена са попаднали по-известни по света имена, а в идващите ще са политици и хора от елита, които сега не са на власт, какъвто бил казусът с откритите българи.
Подробности очаквайте по-късно на.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР