Първият автоматизиран супермаркет в света вече е факт. Той е

...
Първият автоматизиран супермаркет в света вече е факт. Той е
Коментари Харесай

Първият в света супермаркет без касиер

Първият автоматизиран супермаркет в света към този момент е реалност. Той е на колоса за онлайн търговия Amazon. Търговският обект, който се намира в Сиатъл, не разполага нито с продавачи, нито с касиери.

За да се влезе в него е належащо клиентът да е конфигурирал приложение на Amazon на телефона си. Чрез него той се сканира на входа на магазина. След това влиза и взема всичко, от което се нуждае и излиза.

Лавиците, на които са ситуирани стоките, разполагат със скенери, отчитащи всяка покупка. Тя се записва на сметката на потребителя, ползвайки приложението. Ако клиентът реши да върне дадена стока е задоволително той единствено да я сложи на мястото, от което я е взел.

Технологиите за наблюдаване, които се употребяват в магазина са същите при безпилотните коли: компютърно зрение, комбиниране и обработка на данните с разнообразни сензори.

Магазинът трябваше да бъде открит още предходната година, само че при тестовото му стартиране се оказа, че системата блокира, когато пазарят над 20 души. Това наложи отсрочване на стартирането му в употреба, до момента в който грешката бъде отстранена.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР