Първият ъпдейт на биткойн от четири години насам беше одобрено

...
Коментари Харесай

Биткойн увеличава поверителността с промяна на кода

Първият ъпдейт на биткойн от четири години насам беше утвърдено от копачите на криптовалутата по целия свят. Това е необичаен миг на консенсус сред заинтригуваните страни, a крипто специалистите споделят пред CNBC, че това е много огромна договорка за най-популярната криптовалута в света.

Надстройката се назовава Taproot и би трябвало да влезе в действие през ноември. Когато това се случи, нововъведението ще обезпечава по-голяма дискретност и успеваемост на транзакциите - и най-важното - ще отключи капацитета за така наречен умни контракти, основна характерност на блокчейн технологията, която отстрани медиаторите даже от най-сложните транзакции.

" Taproot играе значима роля, защото отваря необятни благоприятни условия за бизнесмени, които се интересуват от разширение на полезността на биткойн ", споделя Алис Килин, създател и ръководещ сътрудник на фокусираната върху биткойн рискова компания Stillmark.

За разлика от ъпдейта на биткойн от 2017 година - именуван и " последната революция " заради противоречивото идеологическо разделяне, сполетяло последователите - Taproot има съвсем универсална поддръжка, частично тъй като тези промени са относително постепенни усъвършенствания на кода.
Какво се трансформира
Преобразуването на биткойн е обвързвано с цифрови подписи, което можете да си визиите като пръстов отпечатък, който обещано лице оставя при всяка осъществена от него транзакция.

В момента криптовалутата употребява нещо, наречено " логаритъм за дигитален автограф на елиптичната крива " (Elliptic Curve Digital Signature Algorithm), което е основано посредством частния ключ, който управлява портфейла на биткойн и подсигурява, че цифровата валута може да бъде употребен единствено от законния притежател. Taproot ще премине към тн подписи на Schnorr, които всъщност вършат транзакциите с доста подписи нечетливи, съгласно Алехандро Де Ла Торе, вицепрезидент на централния пул Poolin, основан в Хонконг.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР