Първия епизод от новия сезон на Гласът на България гръмна

...
Първия епизод от новия сезон на Гласът на България гръмна
Коментари Харесай

Кое е момичето, разплакало Любо в „Гласът”?

Първия епизод от новия сезон на „ Гласът на България ” гръмна с няколко впечатляващи изяви на секси рокаджии и едно извънредно осъществяване на 15-годишно момиче, което постави в дребния си джоб всички останали артисти в шоуто. Името на това момиче е Лидия Ганева. Още преди 5 години тя се пребори за правото да показва България на детската Евровизия. А на кастингите на тъмно  в шоуто на Би Ти Ви се показа толкоз добре, че съумя да извика сълзи в очите на един от треньорите – Любо Киров.

„ Много хора пеят, доста хора имат гласове, само че очевидно на някои са им дадени такива гласове, с които да избавят души. С две думи – да лекуват! Момиче, ти имаш заложба, с изключение на глас – да лекуваш хората с музиката, която ще правиш от тук нататък. За мен си нещо особено! “ С тези думи се обърна Любо към 15-годишната Лидия Ганева, откакто я чу да пее на кастингите на мрачно в „ Гласът ”. Звездата на родната поп сцена се разчувства до сълзи от елегантното и извънредно професионално за толкоз младо момиче осъществяване. Лидия накара всичките четирима треньори в шоуто да я изискат в тимовете си. Зрителите чакаха да избере Любо, чийто музикален жанр е подобен с песента, изпълнена от момичето, или Иван Лечев, който е известен като треньора, извел най-вече участници до победа в шоуто. Но участничката избра най-младата от треньорите – варненката Дара. Това хвърли в неразбиране доста от феновете. Оказва се обаче, че двете с Дара се познават от години. Лидия има фотоси със звездата още от времето, когато тя бе позната на публиката с цялото си име – Дарина Йотова. Двете са се срещали още през 2017-а – година откакто Дара изгря като звезда в „ Х Фактор ”, а Лидия показа България на детската Евровизия.

Лидия Ганева е родена в Пловдив, само че живее във Финландия дружно със своето семейство. От напълно дребна тя се занимава с музика, а през 2016 година се явява на конкурс за деца, които биха желали да показват България на детската Евровизия. Форумът тогава се организира у нас, откакто известната от „ Шоуто на Слави ” Крисия съумява година по-рано да класира страната ни на второ място в международния песенен конкурс. За водеща на шоуто е определена Поли Генова. Българската национална телевизия афишира кастинг за надарено дете, което да се яви на състезанието след известната Крисия. Кандидатстват десетки деца, а 10-годишната по това време Лидия съумява да се пребори за успеха.

Още тогава тя прави усещане със своята деликатност и с елегантността на осъществяването си. На интернационалния конкурс се явява с песента „ Вълшебен ден ”, която е комбинация на Владимир Ампов-Графа – някогашен треньор в „ Гласът на България ”. С нея момичето класира страната ни на 9-о място в интернационалното съревнование. След това обществените му изяви са прекратени.

Около това свое присъединяване обаче Лидия съумява да се запознае с доста от звездите на актуалната ни музикална сцена. Страниците й в обществените мрежи са цялостни със фотоси с персони като Орлин Горанов, Маргарита Хранова, Кристиан Костов, Графа, Поли Генова и настоящата й треньорка в „ Гласът ” – Дара. Че Дара се познава с тийнейджърката стана ясно от изражението на варненката в шоуто сега, в който се обърна и видя чий е гласът, разплакал сътрудника й Любо. Вероятно това другарство, което е много дълго на фона на нежната възраст и на двете, е оказало въздействие над избора на Лидия. На фона на надалеч по-опитните Любо, Галена и Лечев тя си хареса младата Дара за собствен наставник. Дали е направила верен избор? Това ще стане ясно след време в предаването. От в този момент обаче се вижда, че даже и да не победи във формата, в случай че продължава да работи по същия метод, както до момента, тийнейджърката има големи шансове за триумф отсега нататък.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР