Първите зрелостници, на които им се наложи да завършат обучението

...
Първите зрелостници, на които им се наложи да завършат обучението
Коментари Харесай

Над 48 000 зрелостници се явяват на матура днес


Първите зрелостници, на които им се наложи да завършат образованието си онлайн, през днешния ден се явяват на матура по български език и литература

При строги ограничения против болестта, 12 -класниците се връщат в час. Но единствено с цел да положат наложителните матури. Какво би трябвало да знаят децата и родителите им преди Държавните зрелостни изпити?

Първите зрелостници, на които им се наложи да завършат образованието си онлайн, през днешния ден се явяват на матура по български език и литература. Става въпрос за над 48 хиляди завършващи, в 722 учебни заведения в страната.

Матурата ще стартира тъкмо в 9 часа. За разлика от предишните години обаче с изключение на документ за идентичност и черен химикал, учениците ще би трябвало да носят маски и ръкавици. Ще бъдат допускани през два входа на съответното учебно заведение, а на влизане ще им мерят температурата. Вътре дистанцията сред тях по време на самия изпит ще е метър и половина.

„ Осигурена ще е оптималната стерилизация и хигиенизация. В петък бяха запечатани и заключени всички пространства. Разпределени са по 10 индивида в стая. Влизане с маски, потребление на дезинфектанти, персонален химикал, който е черен, това е доста значимо да се знае. Ще измерваме температурата, като мощно се надяваме да не се постанова да връщаме някой ", изясни Диян Стаматов - шеф на 119 СУ.

Следващата матура, която е по предмет по желание ще се организира на 3 юни. И тази година най-вече възпитаници са поискали британския език. Изпитите след 7 клас ще са на 15 и 17 юни.

И друга значима дата за родителите - през днешния ден се чака да излезе първото класиране за първи клас.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР