Първите знаци, че кожата ви старее, ще се появят вероятно

...
Първите знаци, че кожата ви старее, ще се появят вероятно
Коментари Харесай

Бръчки и фини линии - издайници на възрастта и емоциите

Първите знаци, че кожата ви старее, ще се появят евентуално в средата на 20-те ви години. С придвижване на времето фините линии и бръчките ще стават по-видими изключително в случай че не употребявате качествена козметика и не се подлагате на козметични процедури. Каква е разликата сред бръчки и фини линии, вижте в идващите редове.

Какво съставляват фините линии?

Фините линии са дребни и не дълбоки бръчици, които се образуват най-често на лицето и шията. Най-често се виждат към очите, устните и други зони, свързани с постоянно придвижване на лицето - да вземем за пример, когато се усмихвате или мръщите.

За разлика от дълбоките фините линии не се виждат отдалеко. До към 40-годишна възраст може даже да са съвсем невидими в случай че не вършиме избрани гримаси.

Любопитно : Повече кожни лекари дефинират фините линии като бръчици с дълбочина под 1 мм.

За доста дами са първите знаци, че им старее. С придвижване на възрастта фините линии стават по-видими, изключително в случай че интензивно не ги третирате с козметика и процедури.

Какво съставляват бръчките?
Бръчките са по-дълбоки гънки, които се образуват върху кожата с напредването на годините. Тяхната дълбочина нормално е над 1 мм. Някои бръчки са забележими, даже лицето да е отпуснато, до момента в който други се виждат единствено когато вършиме избрани мимики.

Какво предизвиква появяването на бръчки и фини линии?
Естествени процеси на стареете

Фините линии и бръчките са натурален резултат от остаряването. С напредването на възрастта кожата изтънява и губи своята разтегливост. Новите кафези се образуват все по-бавно. Не забравяйте и ролята на гравитацията. В резултат на това кожата се отпуска, образуват се фини линии и бръчки.

Слънчевата светлина

Ако оставите настрани естествените процеси, вторият по значимост фактор за формиране на бръчки и е слънчевата светлина. Смята се, че UV лъчите са виновни за до 80% от забележимите знаци за стареене. Освен че понижава производството на колаген, в дълготраен проект слънцето води до появяването на пигментни петна, повлиява на сияйността на тена.

 слънчева светлина

Мимики

Мимиките от всекидневието, свързани с кахъри, горест, усмивки, водят до появяването на фини линии. Обикновено се образуват към очите, в ъгълчетата на устните, на челото и към носа. В началото те са едвам забележими, само че с придвижване на годините стават по-дълбоки и по-забележими.

Тютюнопушене

Тютюнопушенето поврежда кожата и способността ѝ да се възвръща. Това форсира появяването на и фини линии. Кожата губи еластичността си по-рано, а с годините - и сияйния си тип и постоянен загар.

 хидратация

Как да забавите появяването на бръчки и фини линии?
Първото и най-важно нещо е да се храните и живеете здравословно. Грижата за здравето и хубостта стартира от вътрешната страна. Пийте доста вода, не консумирайте прекалено много захар и модифицирани храни. Не пушете и внимавайте с използването на алкохол. Освен тези явни препоръки, ето още няколко потребни хрумвания.

Хидратация, хидратация и отново хидратация

Хидратирайте, грижете се постоянно да е добре овлажнена. Използвайте серум за надълбоко поддържане, който да нанасяте под хидратиращия крем за лице. Не забравяйте и кожата на тялото, която също се нуждае от навлажняване.

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР