Първите заселници на Австралия са пристигнали на континента преди около

...
Първите заселници на Австралия са пристигнали на континента преди около
Коментари Харесай

Първите заселници в Австралия пристигнали на континета преди 50 000 г.

Първите заселници на Австралия са пристигнали на континента преди към 50 000 години на огромни групи и са употребявали комплицирани технологии, с цел да възнамеряват и провеждат миграцията си, съобщи ДПА, базирайки се на изявления в сп. " Сайънтифик рипортс " и " Нейчър ".

Предшествениците на туземците са пристигнали на групи от най-малко 1000 души - численост, нужна за образуването на жизнеспособна популация.

" Резултатите от изследването ни демонстрират, че миграцията им не е била инцидентна, а усърдно планувана. Предшествениците на туземците - островитяните от Торесовия проток, и меланезийците, доближават Австралия като част от проведена и софтуерно напреднала миграция, с цел да стартират нов живот ", пишат откривателите.

Населяването на античния мегаконтинент Сахул, обединявал Австралия и Нова Гвинея, е удостоверение за най-ранното корабоплаване в света.

Авторите на проучването са употребявали усъвършенствани модели, с цел да дефинират евентуалните направления, употребявани от първите заселници, както и навигационните качества, нужни за целенасочени пътешествия.

Изследването демонстрира, че миграционните групи са разчитали на усъвършенствани технологии и са имали забележителни знания и умения, с цел да възнамеряват и осъществят напредването на огромен брой хора по море.

Използвайки комплицирани математически модели, учените са пресметнали и броя на хората, нужни за оцеляването на популация в сурови условия.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР