Първите ваксини за коронавируса могат да се очакват най-рано след

...
Първите ваксини за коронавируса могат да се очакват най-рано след
Коментари Харесай

Първите ваксини за коронавируса - най-рано след година

Първите ваксини за ковид могат да се чакат най-рано след година . Тази първа версия на ваксина към този момент е влезнала в лабораториите на международната фармацевтична компания Johnson&Johnson, само че ще отнеме близо година, преди имунизациите да бъдат обществено налични, оповестява АП.

Това разяснява Пол Стофелс, основен теоретичен шеф в Johnson&Johnson, и Ричард Хатчет, изпълнителен шеф на " Коалиция за нововъведения и подготовка за епидемии " (CEPI), които финансират два плана и съфинансира трети за създаване на ваксини.

Изказвайки се в Давос, Хетчет разяснява пред БиБиСи , че CEPI се надява имунизациите, за които е оповестила партньорство, да влязат в клинични тествания през лятото .

Ще отнеме близо една година, преди те да са налични , само че той добави, че това е доста амбициозна времева линия .

Той също по този начин изясни, че рестриктивните мерки за пътешестване със аероплан в страни като Обединеното кралство няма да попречат на вируса и към този момент единственото средство за реакция е посредством дейности в областта на публичното здраве.

Компаниите също по този начин се стремят към прогрес в производството и стартирането на защитни средства за болнични служащи и други, добавя Стофелс: " Знаем, че това може да се трансформира в доста огромна световна зараза . "

И двамата изясняват, че скоростта, с която се развиват медикаменти, които да отговорят на световните рецесии , фрапантно се е подобрила след рецесията с ебола , която Стофелс дефинира като " пробуждане за света ".
 СЗО не разгласи изключително състояние, само че предизвести света да се приготви
СЗО не разгласи изключително състояние, само че предизвести света да се приготви

Очакват разпространяване на вируса и предлагат предварителни мерки
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР