Първите ваксини ще бъдат регистрирани скоро. Някои държави отдавна са

...
Първите ваксини ще бъдат регистрирани скоро. Някои държави отдавна са
Коментари Харесай

Шпигел: Който контролира ваксината, ще управлява света

Първите ваксини ще бъдат регистрирани скоро. Някои страни от дълго време са резервирали милиарди дози за себе си. Други са изправени пред взаимозависимост от Китай или Русия, написа немското списание " Шпигел ".

Светът би трябвало да се оправи с великански план - " най-бързото произвеждане, разпространяване на ваксини против Коронавирус - 19 измежду милиарди хора по света и тяхното имунизиране - от западните мегаполиси с отлични клиники до села, фавели и труднодостъпни райони. Това ще бъде логистично предизвикателство. С план от подобен мащаб, с който човечеството в никакъв случай не се е сблъсквало до момента.
 Ваксината на AstraZeneca и Оксфорд посочила 70% успеваемост
Ваксината на AstraZeneca и Оксфорд посочила 70% успеваемост

Доста по-ниска успеваемост спрямо имунизациите на Moderna и Pfizer

" Първият на опашката за ваксина, е първият, който ще излезе от локдауна, ще отвoри учебни заведения и заведения за хранене и ще съживи стопанската система си. Който управлява достъпа до най-хубавите ваксини, ще разшири своята мощност. " За някои страни пандемията предлага опция да завоюват самопризнание като производител публични богатства и по този метод получават по-голямо въздействие, в сравнение с са спечелили през ХХ-ти век благодарение на идеологии ", пророкува Дмитрий Тренин, началник на Московския център " Карнеги ".
 Испания стартира всеобща имунизация против COVID-19 през януари
Испания стартира всеобща имунизация против COVID-19 през януари

Ще бъдат разкрити 13 000 пункта за имунизация

" Други страни и техните жители от своя страна ще би трябвало да положат старания, с цел да получат ваксина въобще.

" Ако COVID-19 сподели нещо, това е, че светът е себелюбив и тесногръд ", сподели Карлайн Клайер, координатор по изключителни обстановки в благотворителната организация " Лекари без граници ". " Никога не съм виждал подобен противен, мафиотски, махленски нрав, както при приемането на маски през последните месеци.

" А в тази ситуация на защитните маски логистиката към момента беше релативно елементарна ", споделя вестникът.
 Германия стартира имунизации от декември
Германия стартира имунизации от декември

Страната е осигурила над 300 милиона дози ваксини

Ричард Михиго, един от отговорниците за имунизациите на СЗО в Африка, е угрижен не за неналичието на наличност и изстудяване на имунизациите. " По-важно е имунизацията да се достави на хората, които се нуждаят от нея ", споделя Ричард Михиго.

В Африка имунизацията при нейното обмисляне и осъществяване постоянно наподобява на военни акции, които към този момент стартират с обстоятелството, че от време на време даже няма пътища, по които екипите за имунизиране могат да стигнат до отдалечени райони. Сигурността също е проблем: да вземем за пример по време на експлоадирането на Ебола в източната Демократична република Конго през 2018 година е нужен даже боен ескорт, с цел да влезе в района, окупиран от въоръжени групировки ".
 Истини и неистини за COVID-19 и имунизацията
Истини и неистини за COVID-19 и имунизацията

Какво споделят обстоятелствата?

СЗО помни добре по какъв начин тогава са били опожарявани медицинските центрове - разпространявали са се клюки, че заболяването е импортирана от чужденци и в действителност е породена от ваксина, написа " Шпигел ".

Ричард Михиго, един от фокусните центрове на СЗО в Африка, е угрижен за неналичието на наличност и изстудяване на имунизациите.

" По-важно е имунизацията да се достави на хората, които се нуждаят от нея ", споделя той. В Африка имунизацията при нейното обмисляне и осъществяване постоянно наподобява на военни акции, които към този момент стартират с обстоятелството, че от време на време даже няма пътища, по които екипите от лекаари могат да стигнат до отдалечени райони. Сигурността също е проблем: да вземем за пример по време на експлоадирането на Ебола в източната Демократична република Конго през 2018 година е нужен даже боен ескорт, с цел да влезе в района, окупиран от въоръжени групи. "

" СЗО помни добре по какъв начин тогава са били опожарявани медицинските центрове - популяризират се клюки, че заболяването е импортирана от чужденци и в действителност е породена от ваксина ", написа вестникът.
 Безплатна и налична ваксина против COVID-19 дава обещание Мария Габриел
Безплатна и налична ваксина против COVID-19 дава обещание Мария Габриел

До края на годината трябвало да се сертифицира претендент за ваксина

Повечето страни просто не могат да си разрешат тези ваксини. Почти няма заводи във значими индустриални страни, в това число Индия, чиито фармацевтични компании доставят по-голямата част от света с ваксини.

Китай ще употребява всяка опция, с цел да разшири зоната си на въздействие , написа " Шпигел ".

Пекин предложи заеми на съвсем всички страни от Латинска Америка за закупуване на китайски ваксини и даде обещание привилегии за доставка на Африка и Филипините. Филипинският президент Родриго Дутерто благодари: " Китай е добър, тъй като не е нужно да молите за нещо и да го получите. За Запада постоянно става въпрос единствено за облага, облага, облага ".

Междувременно Канада усети, че Пекин може да се държи по друг метод. Първоначално CanSino щеше да организира трета фаза на тестванията на своята ваксина там - само че тестванията не се организираха.
 Дори с ваксина против COVID-19 няма незабавно да превключим към естествен живот
Дори с ваксина против COVID-19 няма незабавно да превключим към естествен живот

Не е ясно какъв брой дълга отбрана ще обезпечава имунизацията

Ваксината остана в китайските митници в продължение на шест седмици , а в края на август CanSino изостави желанията си. Китайските управляващи към момента не са обяснили за какво не са разрешили пратката. Възниква най-малко едно съмнение: връзките сред Канада и Китай се утежниха бързо, откакто Канада, по искане на Съединени американски щати, затвори финансовия шеф на " Хуавей " Мън Ванджоу и Китай отговори, като взе двама канадски жители за заложници.

Въпреки това, отбелязва вестникът, несполучливите опити няма да нарушат канадската стратегия за имунизация - страната е запазила за себе си оптималния брой дози в света на глава от популацията.

" Въпреки това, заключението остава: достъпът до ваксина може да се употребява освен като премия за положително държание, само че и като репресивна мярка ", установи " Шпигел ".

* Със съкращения
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР