Първите ваксини против грип вече са у нас. Всеки трябва

...
Първите ваксини против грип вече са у нас. Всеки трябва
Коментари Харесай

Лекар даде много важен съвет в ефира: Ако не искате да хванете грип през зимата, трябва точно в този момент да

Първите ваксини срещу грип към този момент са у нас. Всеки би трябвало да се замисли че грипът ще пристигна през декември и януари и в този момент е време за слагане на имунизациите, тъй като на организма му би трябвало време с цел да построи имунна отбрана. Това съобщи доктор Гергана Николова от УС на Българския лекарски съюз в ефира на БТВ, написа Novini.bg.

Тя добави, че четири варианта на грипа евентуално ще дойдат през зимата – „ Бризбейн ”, „ Канзас ”, „ Колорадо ” и „ Пукет ”.

„ Всяка година снегът ни изненадва, по този начин е и с грипа, когато всички към нас са се разболели, тогава се сещаме ”, означи доктор Николова и уточни, че в нейната процедура няма пациенти, които да са си сложили ваксина и да са се разболели тежко от грип. " За хората с хронични болести грипът крие съществени опасности ", безапелационна беше лекарката.

Тя съобщи, че децата също могат да бъдат имунизирани, като се съблюдава имунизационния календар. " За хората над 65 години би трябвало да бъде обезпечена безвъзмездна противогрипна ваксина, само че има подложен предел от Здравната каса да се ваксинират 10% от това население. Как ще ги изберем, дано да има ясни медицински стандарти и критерии ”, уточни доктор Николова.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР