Първите важни, но и критични дни от основното лечение на

...
Първите важни, но и критични дни от основното лечение на
Коментари Харесай

Започна същинската терапия на 4-годишната Ева, страдаща от Сарком на Юинг

Първите значими, само че и сериозни дни от главното лекуване на 4-годишната Ева Чолакова от Асеновград към този момент текат. Припомняме, че момиченцето страда от " Сарком на Юинг " и се постанова лекуването й да се организира в Германия. Чрез лекарства и процедури медиците там към този момент са подтикнали организма на детето да създава стволови кафези. Такива са извлечени по действен метод, след което е почнало провеждането на нападателна химиотерапия. Целта е имунитетът да бъде срутен до нула или казано на жаргонен език - " да бъде рестартиран ". Едва след постигане на това, ще е допустимо пресаждането на стволовите кафези, извлечени от организма на самото момиченце.
Всичко това изясни за Actualno.com бащата на Ева - Евелин Чолаков. Той посочи, че се чака, в случай че всичко върви по проект, цялостното лекуване на щерка му да продължи към пет години. Лекарите дават вяра за цялостното възобновяване на детето, защото болестта е намерено в ранен стадий на развиване. По думите на Евелин Чолаков, все още по дарителските сметки за дребната асеновградчанка са постъпили общо към 200 000 лв. от благодетели, с помощта на което е допустимо продължението на лечението на момиченценто. Кампанията за набиране на средства за момиченцето не е завършила, като е планувано тя да продължи до цялостното излекуване на детето.
Припомняме, че първите 100 000 лв. за лекуването на Ева бяха събрани посредством благотворителни начинания, извършени от асеновградчани с разнообразни ползи и работещи в разнородни сфери.
Друга идея в Асеновград подкрепя лекуването на Лизавета Иванова, страдаща от " Множествена склероза ". За да не се обездвижи изцяло 33-годишната жена се нуждае от средства, с цел да може на всеки три месеца да й се вършат вливки, чиято цел е подобряваща положението й терапия. Благотворителното фото " Покажи, че обичаш ", ситуирано за ден в центъра на Асеновград, събра над 150 влюбени, другари и родственици, които си направиха общо повече от 130 фотоси и подариха средства за благородната идея. За задачата на концепцията основателите бяха подготвили рамки, перуки, очила и други аксесоари, посредством които покачиха настроението и провокираха вниманието на инцидентни минувачи. " Искаме да кажем и покажем, че любовта няма граници и е най-хубавото, което можем да си подарим един на различен. ", оповестиха уредниците от Центъра за локални начинания и развитие-Асеновград.
Те показват, че през целия ден пред спонтанното благотворително фото се спирали хора от разнообразни градове и възрасти, обвързани посредством всевъзможни връзки: влюбени двойки, групи другари и сътрудници, майки и бащи с деца. Инициативата събра над 300 лв., които към този момент са преведени по сметката на Лизавета Иванова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР