Първите успешно реализирани достави с дрон до адрес на даден

...
Първите успешно реализирани достави с дрон до адрес на даден
Коментари Харесай

Google Wing направи първа успешна доставка с дрон до домашен адрес

Първите сполучливо осъществени достави с дрон до адрес на даден човек бяха направени в Австралия. Услугата за иновационното снабдяване лишава години, през които се тества, с цел да може най-сетне дрон да извърши сполучлив полет по избран маршрут.

Предприятието Wing, притежавано от компанията майка на Гугъл - Alphabet, ще доставя храна, кафе и медикаменти с дрон до близо 100 адреса в Канбера, написа BBC.

Тестовете за интервенциите по снабдяване стартират през 2014 година. Проблем обаче се оказва шумът, който издават летателните апарати, защото доста поданици се оплакват от него.

От Wing споделят, че противоположната връзка, която са получавали по време на пробите, е доста скъпа за тях и приканват жителите да не престават да споделят своето мнение.

Австралийските авиационни служби са разрешили на компанията да прави доставките, откакто са се уверили в неговата сигурност и са видели оперативните проекти. Заключението е, че дроновете не съставляват заплаха за жителите.

Летателните апарати транспортират дребни пакети, закачени с връзка, като ги оставят в градината на получателя посредством нея без да кацат. Одобрението на авиационните служби обаче има ограничаване.

Дроновете могат да доставят през делничните дни, само че през уикенда не могат да правят интервенции преди 8 часа сутринта. Освен това им е неразрешено да прелитат над основни пътища или огромни тълпи от хора

Това е поради недоволствата на жителите на Канбера, които настояват, че шумът от дроновете е нетърпим. В отговор на недоволството, от Wing са споделили, че създават по-тихи устройства.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР