Първите три села, в които цялото осветление ще бъде подменено

...
Първите три села, в които цялото осветление ще бъде подменено
Коментари Харесай

Започват инвестициите в селата около технопарк

Първите три села, в които цялото осветяване ще бъде сменено и поставени LED прожектори, са Граф Игнатиево, Войводиново и Калековец. Община „ Марица” организира социална поръчка за замяна на осветлението за над 2 млн. лв., като към този момент има и определен реализатор в лицето на консорциума „ Филкаб – инженеринг”. Обединението е дало цена от 2,224 млн. лв. за 19-те обитаеми места. Освен стълбовете с LED прожектори, със сумата би трябвало да се внедри и система за осветяване, която да е с последно потомство програмен продукт.

Към момента обезпеченото финансиране е към 333 хиляди лв., с което ще се подмени осветлението в първите три обитаеми места. Дейностите в другите три села ще се реализират, откакто се откри финансов запас, демонстрират изискванията на поръчката, оповестява TrafficNews. Припомняме, че при започване на юни Общинският съвет в Пловдив гласоподава 300 000 лв. за проектирането и построяването на инфраструктура във „ Високотехнологичен парк – Пловдив” в Община „ Марица”.

Бъдещият високотехнологичен парк е в границите на „ Тракия икономическа зона” и напълно в рамките на Община „ Марица”. Той ще се намира в землищата на три пловдивски села – Калековец, Войводиново и Скутаре, въпреки най-близо да е до първото обитаемо място.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР