Първите три могат да приемат донорска кръв единствено от собствената

...
Първите три могат да приемат донорска кръв единствено от собствената
Коментари Харесай

Революция В Медицината! Ще Ни Обръщат Кръвните Групи!

Първите три могат да одобряват донорска кръв само от личната си кръвна група, до момента в който вид 0 е универсална и може да се влива на всички останали кръвни групи. Това е по този начин поради особеното наличие на захари, които покриват алените кръвни телца.

До момента се знаеше, че благодарение на разнообразни ензими тези захари от кръвта могат да бъдат отстранени.

Ученият Стивън Уитърс, взел участие в опитите, разяснява, че тези ензими досега не бяха открити. Неговият екип потърсил отговор в човешките вътрешности. Екипът на Уитърс към този момент знаел, че стените на храносмилателния ни тракт са покрити със същите захари като алените кръвни телца, а бактериални ензими, които могат да бъдат открити в човешките изпражнения, " смъкват " тези захари.

По този метод екипът разкрил и съумял да изолира ензим, който дейно отстранява захарите от кръвните групи А и В и ги трансформира в вид 0. Новият способ е 30 пъти по-ефективен от всички употребявани до момента. В момента новият способ се ревизира и следва неговото клинично използване. Ако ензимът се окаже изцяло безвреден за хората, това би разрешило дефицита на донорска кръв по целия свят.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР