Първите снимки на горящия руски крайцер Москва породиха серия от

...
Първите снимки на горящия руски крайцер Москва породиха серия от
Коментари Харесай

Версиите за потъването на Москва: Какво показват снимките на горящия кораб

Първите фотоси на горящия съветски крайцер " Москва " породиха серия от експертни отзиви за аргументите за потъването на кораба. 

Украйна твърди, че крайцерът е потънал с два удара от ракети " Нептун ", до момента в който съветската версия гласи, че се е случил случаен пожар, който е детонирал муниции на флагмана на Черноморския флот. 

Изображенията, които се появиха в понеделник, сътвориха подозрения в достоверността на съветските данни за корабокрушението. 

Снимките са направени в миг, в който " Москва " към този момент е изгубила забележителна част от плавателността си, а повредената ѝ страна се е наклонила към водата. Корпусът на крайцера е кръстосан от цепнатина и следи от огън. 

Skynews цитира английски военни специалисти, които показват, че избавителните лодки на " Москва " липсват от нормалната си позиция на палубата, което допуска, че моряците евентуално са имали задоволително време, с цел да изоставен горящия транспортен съд. 

Това поддържа изказванието на съветското военно министерство, че екипажът е съумял да се изтегля. Снимките обаче не са индикация за това какъв брой души са оживели при експлоадирането на огъня и какъв брой са стигнали до избавителните лодки. 

В съветските обществени мрежи към този момент има няколко свидетелства на родители на моряци от крайцера, които оповестяват, че синовете им са безследно изчезнали при потъването на кораба. 

Друг анализатор обръща внимание на главните точки на повреди по кораба, като стига до извода, че ракетният обстрел не може да бъде изключен и остава съществена хипотетична причина за ликвидирането на " Москва ". 

Част от повредите по страната на корпуса са забележими под линията на горящия огън, само че от фотосите мъчно може да се разбере дали те са породени от ракети или не. Следите от дим по кърмата демонстрират, че евентуално пожарът е бил още по-сериозен преди момента на снимането. Анализаторът не изключва малко по-късно да се е стигнало до пагубна детонация на някоя от противовъздушните или противокорабните ракети на борда на " Москва ". 

***BREAKING*** -> Sinking: Images Reveal Once Powerful Russian Navy Ship On Fire

First analysis shows fire aft of Vulkan missiles and ahead of S-300 missiles, Possibly this is before a larger explosion

First analysis, caveats apply, OSINT
— H I Sutton (@CovertShores)
Краткият видеоклип от мястото на потъването на " Москва " демонстрира още една " дупка " в формалната съветска версия - че крайцерът е изгубил способността да плава заради морска стихия. Всъщност записът демонстрира, че времето е релативно умерено, морето не се вълнува и не вали дъжд. 

Джон Конрад, американски морски капитан и създател на книга, отдадена на корабните пожари, разгласява в Twitter своите догатки за случая.

Според него, " Москва " не е била в непосредствена заплаха от поглъщане по време на снимането на клипа и фотосите, тъй като водната линия към момента се намира задоволително ниско от борда.

Липсващите избавителни лодки, съгласно Конрад, са сигнал, че екипажът е напуснал кораба, вместо да се пробва да го избавя. Има възможност под палубата да са се намирали още моряци, само че престоят в двигателното помещение без съответно изстудяване и без помощ извън би било " самоубийствено ". 

This is the Russian Flagship before she sank. It`s impossible to fully assess the situation aboard based on one picture but marine salvage masters must make assumptions based on little information. As a ship captain and ship fire author here`s what appears to be likely
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР