Първите случаи на заразяване с коронавирус в Италия датират от

...
Първите случаи на заразяване с коронавирус в Италия датират от
Коментари Харесай

Коронавирусната епидемия в Италия е започнала още през януари, показва проучване

Първите случаи на заразяване с ковид в Италия датират от януари, съобщи Ройтерс, като цитира оповестено през днешния ден изследване, което оказва помощ за разбирането на корените на епидемията в една от най-тежко засегнатите страни в света.

Италия стартира да прави проби след откриването на първия пациент на 21 февруари в Кодоньо, дребен град в богатата провинция Ломбардия. Скоро по-късно броят на случаите на заразяване и жертвите набъбна. Учените скоро заподозряха, че вирусът е стигнал до страната преди седмици, без да бъде видян. Стефано Мерлер от фондацията " Бруно Кеслер " съобщи на конференция с представители на италианските здравни управляващи, че неговият институт е разгледал първият прочут случай и е направил ясни заключения, като се е опирал на темпото на последвалите заразявания.

" Разбрахме, че в Ломбардия е имало доста инфектирани надалеч преди 20 февруари, което значи, че епидемията е почнала доста по-рано ", съобщи той. " Със сигурност през януари, само че може и по-рано. Никога няма да разберем ", добави Мерлер. Според него незабавният скок в броя на заразяванията демонстрира, че вирусът е бил донесен в Италия от група хора, а не от самичък човек.

Италия беше първата огромна западна страна, сблъскала се с ковид, появил се в Китай в края на предходната година. Италианските управляващи означиха към 190 хиляди доказани случая на заразяване и 25 500 жертви. В опит да предотврати появяването на епидемията Италия спря полетите от и до Китай на 31 януари, откакто двама китайски туристи дадоха позитивни проби за ковид. Но учените считат, че към този момент е било прекомерно късно.

Друг екип италиански учени съобщи, че коронавирусът може да е достигнал до Италия от Германия, а не непосредствено от Китай, през втората половина на януари.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР