Първите шест бронирани зенитно-ракетни комплекси Stormer HVM са пристигнали в

...
Първите шест бронирани зенитно-ракетни комплекси Stormer HVM са пристигнали в
Коментари Харесай

Първите зенитно-ракетни комплекси Stormer HVM пристигнаха на бойното поле в Украйна

Първите шест бронирани зенитно-ракетни комплекси Stormer HVM са пристигнали в Украйна и към този момент вземат участие в борби на бойното поле, заяви Оперативно командване „ Юг “ на украинската войска, осведоми offnews.bg.

Британските " невидими " системи за противовъздушна защита Stormer HVM " виждат " вражеските щурмови самолети на разстояние до 18 км. Наричат ги невидими поради способността да насочват ракетите си към задачата в полуавтоматичен режим. Това прави английската система за противовъздушна защита в дословния смисъл на думата " невидима " за бордовите сензори за радиолокационно лъчение, с които са оборудвани хеликоптерите и самолетите на съперника. Въоръжени с ракетите Starstreak, комплексите могат да поразяват ниско летящи самолети и хеликоптери.

При съветското владичество във въздуха офанзивата на Украйна в степните условия на Южна Украйна може да бъде сложна. И тук английските системи за противовъздушна защита могат най-малко отчасти да обезвреждат това преимущество на руснаците, още повече, че Stormer HVM могат да бъдат употребявани и в мекия украински чернозем, сочат специалисти.

Англия разгласи за даването на първите шест комплекса на Украйна на 21 юли.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР