Първите рокади в БНР след назначението на новия генерален директор

...
Първите рокади в БНР след назначението на новия генерален директор
Коментари Харесай

Рокади в БНР: 27-годишна социоложка оглави Радио София и уволни главния редактор Антония Енева

Първите рокади в БНР след назначението на новия общоприет шеф Светослав Костов са факт.
 Шефът на Радио София е новият общоприет шеф на БНР
Директорския му пост в Радио София поема 27-годишната Роселина Петкова. Снощи към 17 ч. тя е уволнила основната редакторка на Радио София Антония Енева, научи OFFNews от свои източници.

Новоназначената Петкова е на 27 година и е приключила " Социология " в Нов български университет. Тя няма сериозен журналистически бекграунд. Водила е рубриката " Еспресо с Роси " в утринния блок на Радио София, която, по наша информация, е била свалена поради честото допускане на фактологични неточности.

Антония Енева е " доста умел и логичен публицист ", по думите на нейни сътрудници. Тя е била извикана и уволнена през вчерашния ден към 17 ч., като ѝ е бил подложен въпросът за какво е участвала на чуването в Съвет за електронни медии на Александър Велев - доскорошен общоприет шеф на БНР и претендент за нов мандат.

" В първия си ден като общоприет шеф Костов влезе и сподели: " Ще работя с вас, не съм реваншистки надъхан ". На втория ден пристигна и първото уволняване ", разяснява публицист от БНР. Опасенията на работещите в радиото са, че то няма да остане единственото, че новият шеф е обещавал постове и че може да бъде наранена и стратегия " Хоризонт ".

Сега Радиото е остров на самостоятелна публицистика. В същото време, то е подложено на неуместни смени на всеки три години, с всеки избор на нов общоприет шеф от мощно политически подвластния Съвет за електронни медии. А по този начин се обезсмислят направените положителни неща и се стартира от нулата - цялостен парадокс, коментират в медията.

Междувременно Общественият съвет към радиото е подал оставка, научи OFFNews. Това удостовери и Райна Константинова - член на съвета. Според нея по този начин изисква правилникът и в това няма някакъв необикновен подтекст - Общественият съвет се избира от новия общоприет шеф.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР