Първите резултати от вота във Франция показват, че коалицията на

...
Първите резултати от вота във Франция показват, че коалицията на
Коментари Харесай

Първи резултати от вота: Коалицията на Макрон губи мнозинство

Първите резултати от вота във Франция демонстрират, че обединението на Еманюел Макрон губи болшинството си в Народното събрание.

С 224 места президентската групировка даже не е даже покрай 289-те депутати, колкото трябват, с цел да ръководи сама, показва Нова тв.

Това са единствено първични резултати от изборите, а окончателните ще станат известни на следващия ден.

 

Новата лява коалиция NUPES е втора политическа мощ, само че съществена роля евентуално ще играе някогашната обичайната дясна партия. Републиканците имат 78 места и Макрон може да ги търси като съдружен сътрудник. Силно показване имаха и крайнодесните на Марин Льо Пен. За тях 89 места са връх. Впечатляващи са данните за изборната интензивност. Тя още веднъж е доста под 50 %. 

 

Това е вторият тур на парламентарните избори във Франция. Гласовете на 49 милиона гласоподаватели вземат решение дали обединението на президента  Макрон ще резервира болшинство в Народното събрание. Техните съперници са разнородно обединяване от центристи, еколози и крайнолеви, предвождано от ветерана Жан-Люк Меланшон.

На първият тур двете обединения взеха на практика еднакъв % от вота. Ако Макрон не резервира болшинството си, ще бъде съвсем невероятно да прокара промените, които възнамерява. Той планува повдигане на пенсионната възраст и редица ограничения за повишение на заетостта. Левите дават обещание тъкмо противоположното - събаряне на пенсионната възраст от 62 на 60 години. Предлагат и доста нарастване на минималната работна заплата. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР