Първите реакция след като станаха ясни номинациите за председатели на

...
Първите реакция след като станаха ясни номинациите за председатели на
Коментари Харесай

Повечето европейски лидери доволни от номинациите за висши европейски чиновници

Първите реакция откакто станаха ясни номинациите за ръководители на огромните европейски институции бяха по-скоро позитивни.
Германският канцлер Ангела Меркел, съобщи: „ Добър знак е, че ръководител на Комисията може да е жена ”. Тя добави, че „ не се съпротивлявала “ на номинирането на немски претендент.
" Хубаво е да се види, че Урсула фон дер Лайен се радва на доверието на страни от целия блок. ” добави тя, представена от " Политико ".
Зелените обаче не престават да се съпротивляват на сегашния избор. В лицето на Бас Ейкхаут те приканиха Парламента да не следва предлагането на водачите на Европейски Съюз.
Бас Ейкхаут написа в Туитър: „ Много разочароваща договорка на Съвета. Това е остарялата Европа в най-лошият й вид. „ Сделка на мрачно ”, която се занимава с претендентите, удовлетворяващи националните водачи от Германия, Франция и Испания. Това не е обещаната смяна за европейските гласоподаватели. Екологичен потенциал не би трябвало да поддържа това. ”
„ Не зависи от мен да преценява какъв е действителният късмет за реализиране на триумф в Парламента. Ще бъда там в четвъртък и ще осведомявам и изяснявам всичко, което мога за този развой и нашите намерения… ето за какво имаме парламент, разискваме, обсъждаме и спорим, а по-късно решаваме ”, съобщи от своя страна Доналд Туск.
" Решението, което взехме, е положително ", сбито съобщи Жан-Клод Юнкер.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР