Първите разговори на Продължаваме промяната и БСП са били общи.

...
Първите разговори на Продължаваме промяната и БСП са били общи.
Коментари Харесай

Явор Божанков: Този път трябва да направим редовен кабинет

Първите диалози на " Продължаваме промяната " и Българска социалистическа партия са били общи. Положителният знак е, че се приказва за политики, за явен проект, за договаряния, за коалиция, за подписано съглашение. Това съобщи в " Още от деня " по Българска национална телевизия Явор Божанков от Българска социалистическа партия.

" Имах опасения, че като нова партия Петков и Василев нямат опит, само че пък те имат корпоративна просвета, а договарянията и в корпоративния свят, и в политиката не са толкоз надалеч, тъй че стартират с оптимизъм тези диалози ", разяснява той.

Божанков означи, че правосъдната промяна е измежду целите на Българска социалистическа партия и изрази убеденост, че на тази тематика няма да имат несъгласия с " Продължаваме промяната ".

Представителят на Българска социалистическа партия акцентира, че единствено безотговорни към страната субекти биха поставяли ултиматуми по време на договарянията, които предстоят да се водят за ръководството на страната. " Не, Българска социалистическа партия няма да слага ултиматуми. "

Божанков беше безапелационен, че не е допустима коалиция сред Българска социалистическа партия, ГЕРБ и Движение за права и свободи.

По думите му неприятните изборни резултати на някои от партиите не са действителност, тъй като някой е взел нечии гласове, а тъй като в два следващи Народното събрание не беше формирано държавно управление.

" ИТН ", " Демократична България ", " Изправи се.БГ! Ние идваме! ", които не влизат в Народното събрание, и Българска социалистическа партия - всички претърпяхме злополука. Евентуален нов неуспех би завлякъл и новата партия, само че всички ние ще сме част от този неуспех ", съобщи Божанков.

Представителят на Българска социалистическа партия беше безапелационен:

" Нямаме право на неточност. Този път би трябвало да създадем постоянен кабинет. Трябва да стартираме незабавно решаването на проблемите, а неуспех сега е не просто оттатък границите на търпението на нашите гласоподаватели, той е национално изменничество ".

На въпрос за какво през днешния ден Корнелия Нинова е нарекла " Продължаваме промяната " новата президентска партия, Божанков отговори, че той самият е усетил поддръжката на президента към тази групировка.

Той счита, че сега има потребност от нормализиране на разговора сред Българска социалистическа партия и президентството. Напрежение има и в това, че Антон Кутев, който е представител на президента, е изискал оставката на Корнелия Нинова.

Божанков означи още, че в неделя не ни чака просто избор, а съдбоносен избор. Президентската институция е значима по време на рецесия.

" Когато има политическа рецесия, президентската институция ръководи страната. Затова в неделя този значим избор предпоставя всички страни да не помнят своите персонални спорове. Аз считам, че с акта на тази оставка, поемането на цялата отговорност от водача на Българска социалистическа партия, този въпрос би трябвало да завърши ", сподели още той.

Бел.ред.
Първите по смъртност в света са последни по изборна интензивност.
Ние, българите .
Наистина ли не ни пука по какъв начин ще продължим напред?!
Ще оставим ли твърдите партийни ядра на статуквото и гласовете от прилежаща страна да решат и тези избори?!
Да излезем в неделя и да гласуваме всеобщо!
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР