Първите протоптипи на ваксина срещу Ковид-19 се очакват през есента.

...
Първите протоптипи на ваксина срещу Ковид-19 се очакват през есента.
Коментари Харесай

Доц. Чорбанов: Ако мине българското ХЕИ, ще затвори пазара в Пекин за 10 минути

 Първите протоптипи на ваксина против Ковид-19 се чакат през есента. Медицинският свят не стопира да търси препарат за лекуване на инфектираните. Кортикостероидът " Дексамезон ", понижил с една трета смъртните случаи във Англия, бе избран от СЗО като теоретичен пробив.

" Винаги има заплаха, когато става дума за медикамент, който се употребява за различна цел, която не е минала през всички клинични тествания. Медикаментът се употребява от доста години, има своя позитивен резултат за лекуване на възпалителни положения, като главната му функционалност е фрапантно да подтисне реакцията на имунната система ", изясни завеждащият катедра ``Експериментална имунология`` към БАН доц. Андрей Чорбанов.

Пред Bulgaria ON AIR той съобщи, че международната общност няма доста варианти и е подготвена да стартира лекуване с всичко. По думите му дексамезонът не би трябвало да се тества, тъй като другите групи кандидат-пациенти реагират по друг метод.  

При големия брой имунната система работи добре и не би трябвало да бъде манипулирана от нас, означи доцент Чорбанов и акцентира, че в по-ранен стадий на болестта такава терапия би имала по-скоро отрицателен резултат.

Коронавирусът се популяризира още веднъж в Китай. Доц. Чорбанов показа, че е бил на пазара в Пекин, от кое място е тръгнала новата болест.

" Ако мине българското ХЕИ, тя ще затвори този пазар за 10 минути. Няма информация какво съставлява този вариант, по какъв начин се развива болестта. Вирусите непрекъснато мутират. В огромната част разновидностите отслабват вирусното деяние ", изясни доцент Чорбанов.  

Ученият уточни още, че генофондът на другите нации е доста определящ за това в каква среда се придвижва вирусната зараза. Все още това не може да се каже сигурно за ковид. Доц. Чорбанов счита, че относително ниският брой инфектирани у нас може да се дължи на доста фактори - генетична причина, метод на живот, плътност на популацията, съществуването на домове за възрастни.

Няма съществени изявления, които удостоверяват, че кръвните групи имат отношение към протичането на ковид, сподели за край доцент Андрей Чорбанов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР