Първите признаци за ефективност на потенциална ваксина срещу COVID-19 се

...
Първите признаци за ефективност на потенциална ваксина срещу COVID-19 се
Коментари Харесай

През есента ще се разбере действа ли ваксина срещу COVID-19

Първите признаци за успеваемост на евентуална ваксина против COVID-19 се чакат през есента, сподели ръководителят на Глобалният алианс за ваксини и имунизации пред швейцарски вестник, заяви Ройтерс.

Сет Бъркли планува дълъг път преди имунизациите да станат налични.

" За страдание ние в действителност не знаем коя ваксина ще проработи и дали изобщо ще има такава. Ако имаме шанс, ще получим индикации през есента за успеваемостта на евентуална ваксина - сподели Сет Бъркли в изявление за неделното издание на " Нойе Цурхер цайтунг ". - След това обаче ще има дълъг път, до момента в който утвърдена дейна субстанция стане налична в огромни количества за международното население ", предава Българска телеграфна агенция.

Като прикани за координирани старания за произвеждане и даване на възможна ваксина, Бъркли сподели, че е належащо интернационално съглашение за създаване на мощности за бързото й произвеждане, откакто бъде открита.

" Държавите би трябвало да работят дружно, с цел да споделят имунизациите си, ако сами не съумеят да разработят такава ", добави той, като позволи също някои ваксини да работят по-добре на младите, а други - на възрастните.

Бъркли прикани Световната здравна организация да издаде ясни рекомендации за потреблението и дистрибуцията на възможна ваксина, тъй че от нея да не се възползват първо богатите за сметка на най-нуждаещите се.

Ако се появи ефикасна ваксина в лимитирано количество, тя първо би трябвало да се употребява за ваксиниране на здравните служащи, добави той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР