Първите признаци на остаряване на кожата идват именно на тази

...
Първите признаци на остаряване на кожата идват именно на тази
Коментари Харесай

Как се променя кожата след 30-ата годишнина

Първите признаци на остаряване на кожата идват точно на тази възраст, само че ние знаем по какъв начин да се борим с тях.

До 25-годишна възраст девойките на практика нямат проблеми с кожата на лицето – тя е стегната, гладка и сияеща. Но процесите на стареене ни настигат толкоз бързо, че съвсем не съумяваме да разберем за какво е станало по този начин. Експертите считат, че положението на кожата се въздейства освен от нездравословния метод на живот, само че и от несъразмерните грижи за хубостта. Нека проучим за какво кожата стартира да губи еластичността си и по какъв начин можем да предотвратим възрастовите промени в нея.

Защо стартирате да стареете

Първо – възрастовите промени най-често са свързани с това, че равнището на хиалуроновата киселина (всички знаят за овлажняващите ѝ свойства) в организма естествено се намалява. Намалява и производството на колаген и еластин. Експертите имат вяра, че това е главната причина за формиране на бръчки и гънки и разпределяне на кожата.

Второ – на избрана възраст метаболизмът се забавя и това въздейства както на вътрешните процеси, по този начин и на кожата. Сериозен фактор е и външната среда – токсична атмосфера, слънчеви лъчи (плюс и изкуствено облъчване, в случай че ходите на солариум). А стресът, недоспиването и нездравословното хранене задълбочават още повече казуса.

Ехото на младостта

Това по какъв начин изглеждате на 30 години значително зависи от метода ви на живот на 20. Ако на млади години сте имали неточен режим на спане, не сте се хранили здравословно и сте забравяли да пиете чиста вода в нужните количества, както и в случай че сте се грижили погрешно за кожата си, сигурно ще се сблъскате със загуба на разтегливост и тонус на кожата.

Най-голямата неточност в грижите за кожата е потреблението на нападателни средства без рекомендация, дадена от козметик или кожен лекар. В случая приказваме за пилинг. В състава на всички пилинг-средствата има гликолова киселина, само че в друга централизация. Само експертите знаят до какъв пласт на кожата работят другите средства в другите случаи. Ако ползвате пилинг, без да познавате техниката на тази процедура добре, можете да предизвикате разрушителни процеси и обезводняване на кожата. После даже и експерти мъчно могат да върнат предходното положение на кожата – желае се време, с цел да си възвърне тя естествените механизми за поддържане на клетките.

Не при всички 30-годишни се следи повяхване на кожата. Някои виждат първите промени чак на 40 години. Всичко зависи от качеството и редовността на грижите, които полагате за кожата си.

Освен признаците на остаряване може да забележите и намаление на тонуса на лицевите мускули – това може да е обвързвано и с намаленото оросяване и обогатяване с О2 и други нужни субстанции по отношение на общото закъснение на метаболизма. В резултат контурът на лицето губи плавните си контури.

Същият проблем се следи и когато човек на към 30 години е преживявал съществени съмнения в телесното тегло – ту е отслабвал, ту е напълнявал. Това също може да се отрази на положението на кожата.

За да коригирате казуса, би трябвало да изберете козметични средства, съдържащи хиалуронова киселина, ретинол или пептиди – това са съставките, които подхранват, възвръщат и подмладяват кожата. /woman.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР