Първите по рода си награди Иновации в политиката“ бяха раздадени

...
Първите по рода си награди Иновации в политиката“ бяха раздадени
Коментари Харесай

Раздадоха наградите Иновации в политиката

Първите по рода си награди „ Иновации в политиката “ бяха раздадени на изискана гала в кметството на Виена. 

Организаторите им, сложили си амбициозната цел да открият планове, които трансформират живота на европейските жители, отличиха политици от 15 страни. 

Българските представители измежду финалистите бяха трима млади политици - Илхан Кючюк, евродепутат и ръководител на „ Младежкото Движение за права и свободи “, Мариана Тодорова, някогашен народен представител от партия АБВ, и Стефан Стоянов, заместник-кмет на Пловдив. Те се състезаваха с още 587 новаторски плана от цяла Европа на първи стадий и минаха на заключителен, където се съревноваваха с едвам 90 – десетте плана, получили най-голям резултат във всяка от деветте категории - Цивилизация, Демокрация, Човешки права, Свобода, Работни места, Екология, Общност, Просперитет, Качество на живот.



„ Международните награди „ Иновации в политиката “ се организират за първи път, а България е една от двете страни от Източна Европа, част от огромната самодейност. Тя цели да разпознава и отличи другите и смели практики в политическата сфера, които сплотяват хората и основават устойчива среда. За мен основната дума тук е резистентен. Защото точно зад нея прозира желанието на един политик да промени средата трайно, да остави диря след себе си, даже да улесни работата за тези, които ще се трудят след него. Не един път и два пъти сме ставали очевидци на случаи, в които неумението на един политик да огледа оттатък своя личен мандат е проваляло похвални начинания, с капацитет за разрастване и надграждане. Горд съм, че имахме трима български представители на край, които потвърдиха тъкмо противното – че са млади и космополитни хора с дръзки хрумвания и необятен небосвод на политическите си дейности. Всичко това, естествено, е подплатено и с отлична реализация на плановете им – това е оценката, която получиха измежду стотици други планове, и която ги изпрати и на край “, разяснява триумфа на българските показали Александър Дурчев, представител за България на Института за нововъведения в политиката.

Инициативата „ Иновации в политиката “ започва напролет на 2017 година, премиите са в 9 категории: Цивилизация, Демокрация, Човешки права, Свобода, Работни места, Екология, Общност, Просперитет, Качество на живот. Победителите бяха избрани от жури, формирано от 1000 европейски жители, определени на инцидентен принцип. Чрез онлайн система то избра спечелилите по шест критерия - нововъведения, основаване на мостове, създаване на доверие, присъединяване, резистентност и финансова жизненост.

Наградите „ Иновации в политиката “ се провеждат и организират от Института за нововъведения в политиката (ИИП) и целят да предизвикат онази политическа активност, която качествено трансформира към по-добро живота на всички европейци. Мисията на плана е да развие политическите практики и да отличи, само че и поддържа политиците в Европа, които имат смелостта да разчупят статуквото, които са изобретателни и ефикасни в решенията си – без значение от това представители на коя политическа мощ и от кой район на Европа са. Наградите „ Иновации в политиката “ целят да изведат на напред във времето сходни планове и да споделят с общността кои са положителните практики в областта на политиката.
„ Иновации в политиката “ са взаимна самодейност на think tank екип, събрал представители от разнообразни страни в Европа: Act.Now (Виена, Австрия), Das Progressive Zentrum (Берлин, Германия), Dublin City University (Дъблин, Ирландия), Българското Училище за Политика (София, България), EuropaNova (Париж, Франция), The European Forum Alpbach, Szkoła Liderów и THINKTANK (Варшава, Полша). 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР