Първите пет станции от третата линия на метрото ще бъдат

...
Първите пет станции от третата линия на метрото ще бъдат
Коментари Харесай

Първите 5 станции от третия лъч на метрото ще са готови през септември 2019-а

Първите пет станции от третата линия на метрото ще бъдат отворени до края на септември 2019 година. Към момента първият стадий на градежа на новата линия е завършенна 76%. Това ще бъдат спирките сред " Красно село " и " Патриарх Евтимий ".

Това стана ясно по време на ревизия, на която участваха кметът Йорданка Фандъкова, министърът на превоза Росен Желязков, зам.-кметът по превоза Евгени Крусев и шефът на " Метрополитен " ЕАД инж. Стоян Братоев.

 Снимка 386782
Източник:

Първите няколко метростанции ще стартират да се употребяват след по-малко от година, като се чака третата линия на метрото да обслужва в допълнение към 130 000 души на ден. Част от плана е и ново хранилище, където към този момент се намират 9 от 10 метровлакове.

 Накъде ще се уголемява метрото след третия лъч?
Накъде ще се уголемява метрото след третия лъч?

Плановете на общината за бъдещето на подземната железница

По думите на Йорданка Фандъкова работата е по график. " Над 80% са изпълнени дейностите, свързани с работата на тунелопробивната машина, акцентира кметът. Машината е направена особено за града заради тежките условия, като дневно минава сред 15 и 20 метра и към този момент е пред метростанцията на Орлов мост ", изяснява Фандъкова.

 Снимка 386774
Източник:

През идните почивни дни следва машината да мине под първата линия на метрото и поради това на 3 и 4 ноември влаковете няма да се движат сред станциите " Сердика " и " Национален стадион Васил Левски ".

 Снимка 386776
Източник:

" Влаковете ще спрат в края на работния ден в петък и ще продължат да се движат по линия 1 рано сутринта в понеделник ", твърди Фандъкова.

 Снимка 386778
Източник:

По думите на инж. Братоев по време на строителството е имало тежки обстановки, а повода е, че към 3 километра от новата линия на метрото минава под реки. " В сектора от Красно село до бул. България има съществуване на река, която е на няколко стотина хиляди години. Важното е да има хора, които да вземат подобаващите механически решения ", добавя той.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР