Първите парламентарни избори в Тайланд след държавния преврат от 2104

...
Първите парламентарни избори в Тайланд след държавния преврат от 2104
Коментари Харесай

Изборите в Тайланд приключиха, вижте прогнозни данни на Екзитпол преди гласуването

Първите парламентарни избори в Тайланд след държавния прелом от 2104 година приключиха. Изборните бюра затвориха, а предварителните резултати се чакат довечера, заяви националната изборна комисия, представена от Франс прес.

Според данни на екзитпол отпреди гласуването, най-вече места - 163 - ще завоюва опозиционната партия " За тайландците " (Пуеа Тай) на живеещия в заточение някогашен министър председател Таксин Шинаватра, а втора с 96 места ще се подреди партия " Паланг Прачарат ", учредена предходната година от поддръжници на сегашния министър председател и лидер на хунтата военачалник Прают Чан-оча.

Ако резултатите потвърдят тези планирани данни, партия " За тайландците " няма да разполага с задоволително гласове да сформира мажоритарно държавно управление в " либерален фронт " с други партии, както се надяваше, предава Българска телеграфна агенция.

Формацията " Паланг Прачарат ", която желае ген. Прают Чан-оча да стане министър председател, също ще се нуждае от съдружни сътрудници, само че ще е в по-добри позиции с помощта на основаните от хунтата изборни правила, който са в нейна изгода.

Допитването на изхода на изборните бюра е осъществено от тайландския проучвателен център " Супер Пол " и беше излъчено от телевизия " Тай Пи Би Ес " директно след края на гласуването.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР