Първите официални кандидати за кметове на ГЕРБ бяха съобщени след

...
Първите официални кандидати за кметове на ГЕРБ бяха съобщени след
Коментари Харесай

Областните управители на Хасково и Пловдив ще са кандидати за кметове от ГЕРБ

Първите публични претенденти за кметове на ГЕРБ бяха обявени след съвещание на Изпълнителната комисия на партията.

За Пловдив ще се бори регионалният шеф Здравко Димитров. За Хасково Изпълнителната комисия на ГЕРБ утвърди кандидатурата на регионалния шеф Станислав Дечев. В Русе ръководещите издигат Диана Иванова, която е шеф на Професионалната гимназия по облекло в града.
 Станислав Дечев
© Георги Кожухаров

Станислав Дечев

Всички те са издигнато от локалните организации на номинационни събрания, само че последната дума за претендентите има Изпълнителната комисия на ГЕРБ и водачът на партията Бойко Борисов.

Здравко Димитров е основател на ГЕРБ и беше народен представител в 42-то и 43-то Народно заседание. През 2015 година беше изключен от парламентарната група и се яви като претендент за кмет на Пловдив, подсилен от Реформаторския блок. След това Борисов направи Димитров регионален шеф на Пловдив. Димитров е дълготраен играч по баскетбол. Той е приключил Пловдивския университет " Паисий Хилендарски " като бакалавър по " Спортна стопанска система ", след което пази магистратури по " Психология ", " Публична администрация " и " Финансов мениджмънт ".

Димитров е награден от министъра на защитата с орден за принос към Министерството на защитата, а през 2015 година е отличен с най-високото църковно отличие " Св. Апостол Ерм ".

Сегашният кмет Иван Тотев остава регионален координатор на ГЕРБ в града.

Диана Иванова е магистър по " Автоматизация на производството " от районно управление (на МВР) " Ангел Кънчев ". През 2018 година е отличена с премията " Директор на годината " на Синдиката на българските учители, има и грамота " Посланик на Русе " за високи достижения и принос към подобряването на имиджа на Русе и одобряването му като съвременен и културен европейски център. От пресцентъра на ГЕРБ допълват, че Иванов има и почетно отличие " Неофит Рилски " за дългогодишна цялостна високопрофесионална трудова активност в системата на националната култура на министерството на образованието.

Станислав Дечев е магистър по " Автоматика и системотехника " от пловдивския филиал на Техническия университет в София. Работил е в Държавна фирма " Земеделие " – Хасково, бил е и общински консултант в Хасково.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Местни избори 2019 (35)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР