Първите общински мобилни екипи за имунизация срещу COVID-19 тръгват от

...
Първите общински мобилни екипи за имунизация срещу COVID-19 тръгват от
Коментари Харесай

Мобилни екипи за ваксинация влизат в битката с коронавирус

Първите общински мобилни екипи за имунизация против COVID-19 потеглят от през днешния ден в Пловдив и дребните обитаеми места от региона. Те ще работят по график, който се изготвя съгласно наличните количества от другите ваксини, заяви Нова ТВ.

„ Днес е първият курс за имунизация отвън територията на Пловдив – в дружество за направа на колела, защото през вчерашния ден насочиха молба към нас. РЗИ ни предоставиха 400 дози с гаранция, че сега, в който свършат, ще ни обезпечат още. Утре пътуваме за община Карлово, където ще имунизираме в няколко села, до които достъпът до здравна помощ е сложен, муден и недосегаем. Ние отиваме на крайници при тези хора, някои от тях нямат фамилни лекари и им се постанова да пътуват до околните градове”, изясни шефът на Дирекция „ Здравеопазване” в Пловдив доктор Калин Калинов.

Кметът на Пловдив Здравко Димитров изясни, че ще бъдат оборудвани още две коли за спешна помощ, с цел да може да се изпълнят потребностите на всички искащи да се имунизират.

„ Тези коли за спешна помощ са подаяние. Ще ги употребяваме, до момента в който продължава пандемията. Не плащаме нищо за тях. Екипът се състои от две сестри и един лекар”, добави той.

Градоначалникът акцентира, че в града под тепетата евентуално също ще се премине към отдалечено образование. Ако заболеваемостта се увеличи, общинският щаб ще намерения за затваряне на моловете и фитнесите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР