Първите нови самолети за българските Военновъздушни сили можем да очакваме

...
Първите нови самолети за българските Военновъздушни сили можем да очакваме
Коментари Харесай

Командирът на ВВС специално пред БНТ: ВВС изпълняват основните си задачи

Първите нови самолети за българските Военновъздушни сили можем да чакаме през 2021 година, в случай че бъде подписан договоро. До края на октомври експертна група в Министерството на защитата ще е подготвена с оценката на четирите подадени предложения за нов аероплан.

След ден е празникът на военните ни летци - 106 години след първия български военен полет. Командирът на Военновъздушните сили ген.-майор Цанко Стойков особено за „ По света и у нас “.

Авиацията пази родното небе, само че ресурсът на сегашната техника изтича, предизвести ген.-майор Цанко Стойков - второ потомство авиатор, притежател на званието „ летец-пилот първи клас “.
ген.-майор Цанко Стойков, пълководец на Военновъздушни сили: Моментното положение на Военновъздушни сили е такова, че разрешава да се извършват главните задания, които са ни сложени по гарантиране суверенитета на въздуха и осъществяването на бойното дежурство в народен и съдружен мащаб.  Подписваме контракт за нови изтребители най-рано при започване на 2019 година Подписваме контракт за нови изтребители най-рано при започване на 2019 година
Договорът за доставка на нови изтребители ще бъде подписан не по-рано от началото на идната година, а първите самолети ще дойдат две години по...
 МиГ-29 МиГ-29 © Българска национална телевизия / АРХИВ
Въпреки че авиацията ни чака новите самолети през 2021 година, няма да се откаже от старите - МиГ-29 и Су-25. Макар и ресурсът им да изтича, на тях към момента може да се лети.

Вертолетната авиация също няма да остане на назад във времето.
ген.-майор Цанко Стойков, пълководец на Военновъздушни сили: Вертолетите, които са на въоръжение във Военновъздушни сили, са в експлоатационна валидност, с които също изпълняваме съществени задания по обезпечаване неподсредствената огнева поддръжка на другите типове въоръжени сили, а, също по този начин, осъществяване на нашите транспортни задания, които са нужни за Военновъздушни сили и дежурството по аварийно-спасително обезпечаване. Имаме Ми-17, който е очакван да бъде ремонтиран и идната година да продължи носенето на това дежурство. С останалите продължаваме тяхното дооборудване, имам поради на вертолет „ Кугър “, с цел да може и той да се употребява за такива задания.  Су-25 Су-25 © Българска телеграфна агенция / АРХИВ
Военновъздушните сили ще изискат и повече средства, тъй че да се усили нальотът на родните летци до и над 50 часа годишно.
ген.-майор Цанко Стойков, пълководец на Военновъздушни сили: Нальотът, който те вършат, в действителност на тоя стадий не задоволява, отчитаме го като непълен, чакаме за идната година повече запаси, които да обезпечат поддържане на по-голям брой изправна авиационна техника.  „ Юрокоптер “ AS532 „ Кугър “ „ Юрокоптер “ AS532 „ Кугър “ © Българска национална телевизия / АРХИВ
А за 106-тата годишна от паметния полет на поручиците Радул Милков и Продан Таракчиев, които през 1912 година хвърлят две ръчни гранати над гарата в Одрин, командирът на Военновъздушни сили си пожела:
ген.-майор Цанко Стойков, пълководец на Военновъздушни сили: Аз поисквам на сътрудниците от Военновъздушни сили да запазят своя дух, своята сила, своите сили, с които да продължим напред. Нека 16 октомври да бъде този повратен миг за Военновъздушни сили, в който да осъществяваме нашите проекти за рационализация.
Ако стане факт модернизацията, която се отсрочва към този момент 14 години, българските Военно-въздушни сили - едни от най-старите и славни в Европа - ще имат и своето бъдеще.
 Изтребителната ни авиация: Героизъм в спокойно време Изтребителната ни авиация: Героизъм в спокойно време
Седмица преди Военния церемониал на 6 май водачите в авиобазите „ Граф Игнатиево “ и „ Безмер “ репетират интензивно своето присъединяване. Изтребители МиГ-29 и Су-25 и...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР