Първите нови линейки ще бъдат предадени на Спешната помощ в

...
Първите нови линейки ще бъдат предадени на Спешната помощ в
Коментари Харесай

Пловдив чака първите нови линейки - вижте кога

Първите нови коли за спешна помощ ще бъдат предадени на Спешната помощ в Пловдив след Нова година. През пролетта ще започва и пребазиране на незабавния център в постройката на Регионалната здравна ревизия. Това стана ясно, откакто министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев подписа договорите с изпълнителния шеф на компания " София Франс Ауто " Стоян Желев за доставката на 280 съвременно оборудвани транспортни средства " Пежо ". Първи ще получат нови машини Центровете за Спешна помощ, обслужващи обитаеми места с труднодостъпни планински региони, а по-късно и останалите.

Общата стойност на двата контракта възлиза на 38 300 640, 00 лева с Данък добавена стойност. Срокът за доставка на първите оборудвани коли за спешна помощ и по двата контракта е до 60 календарни дни. Останалите би трябвало да бъдат доставени в период до 120 дни от поръчката на Министерството на здравеопазването по график за идващите 3 години.

Гаранционният период на всяка от колите за спешна помощ, както и на здравната инсталация и съоръжение е 5 години. От тях 185 броя са конструирани и оборудвани за транспорт, мониторинг и в началото лекуване на пациенти, а другите 95 са за интензивно лекуване. Всички те би трябвало да бъдат снабдени с здравно съоръжение и здравна инсталация.

„ Подписването на договорите за доставката на общо 280 нови коли за спешна помощ е първата действителна стъпка към същинското осъществяване на плана за възобновяване и рационализация на Спешната помощ у нас. Стартирането и реализацията на този план е водещ приоритет за мен и екипа ми, защото посредством него ние ще подобрим достъпа на жителите до незабавна здравна помощ и ще правим цялостна рационализация на системата на незабавната помощ, съобщи министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев. Срокът за осъществяването на дейностите по реализацията на плана е 36 месеца, или до 23 октомври 2021 година.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР