Първите младежи, постигнали златното ниво на Международната награда на херцога

...
Първите младежи, постигнали златното ниво на Международната награда на херцога
Коментари Харесай

7 младежи отличени за постижения в престижната международна програма

Първите младежи, постигнали златното равнище на Международната премия на херцога на Единбург в България ще бъдат отличени на гала по награждаване на 21 септември от 16.00 часа в “Музей за история на София” в столицата. Президентът Румен Радев персонално ще връчи значки и документи на седем младежи, които през последните две години са минали през програмата и са развили основни житейски и лидерски умения. На събитието ще участва и Генералния Секретар на Наградата Джон Мей, който идва от Англия особено по този мотив.

Основен фокус на церемонията ще бъдат достиженията на седемте младежи, които в границите на присъединяване си в програмата поставиха старания с цел да развият своите разум, сърце и тяло, поставяйки си цели в разнообразни посоки и предизвиквайки убежденията си за това на какво са способни.

“Интересното при мен e, че Наградата се появи в вярното време, тъкмо когато започвах гимназия и не знаех с какво да запълня свободното си време. По време на цялата стратегия научих, че с изключение на да съм насочен, би трябвало да съм и виновен, изключително посредством доброволчеството ми. Разбрах какво е да си изцяло предан на това, което правиш, а и също какво е да пожънеш триумф от него” - споделя Тино Пенчев, който е един от отличените и който бе доброволец в продължение на година в “Музейко”.

Международната премия на херцога на Единбург има три равнища - бронз, сребро и злато, в които участниците си слагат стимулиращи персонални цели, които с неизменност, насоки и поддръжка от опитни водачи (ментори) би трябвало да реализират за избран интервал от време. Те избират интензивности в направленията – Умения, Физическа интензивност и Доброволчество, и претърпяват Приключенско пътешестване, а на равнище Злато, вземат участие и в план в интерес на обществото, надалеч от родното си място.

Събитието цели да разпознае напъните и времето, които младежите влагат в личностното си развиване посредством неофициалното обучение, което върви паралелно с формалното. Успехите на младежите ще бъдат отличени персонално от президента на Република България Румен Радев, който е патрон на Наградата у нас, като това е значимо за нас, както с цел да продължат те да си слагат все по-предизвикателни цели, по този начин и да бъдат образец, който да откри почитатели и в лицето на други младежи от цяла България.

През миналата година и половина седемте младежи, работили по реализиране на своите цели, са посветили над 400 часа, с цел да развиват умения като: свирене на Лунната соната; рационализиране владеенето на езици; научаване нови кулинарни техниките и методите за вярно сервиране, флоралното изкуство. Над 450 са часовете прекарани в целеустремено доброволчество, като дейностите в които се включиха младежите са: запознаване на дребни деца по елементарен и прелестен метод с науката, разпространение на своите учебни заведения в обществените медии, градски библиотеки, присъединяване в организация на локални и регионални събития, свързани както с възрастните читатели, по този начин и с дребните фенове на книгата, възстановяване изискванията в интериора и екстериора на учебно заведение, оформяне на кътове за отдих, игри и реклама. Във физическата интензивност младите са отделили малко над 400 часа за повишение на физическата устойчивост и бързината, посредством трениране на цялата мускулатура, рационализиране на типове удари в скуоша, дейни тренировки по национални танци.

Младежите участваха в разнородни планове в интерес на локални общности като помогнаха за организационния на Националната Младежка Академия, включиха се в юношески продан на тематика "Младежта: Новият мотор на Европа ", за придобиване на нови познания свързани с политиката на четирите участващи в плана страни, както и Европейския съюз, неговите институции и опциите за младежите в него. Други от тях участваха в юношески план в Кипър, с цел да обогатят знанията и уменията си и да разпространяват проблемите и аргументите за смяната на климата, за понижаване въздействието на индивида върху изменението му.

На въпроса “Каква е идната ти цел?”, Десислава Манолова споделя “Да вдъхновя и други хора да си намерят свои провокации, които да преодолеят.”

В резултат на развиването на организацията към днешна дата над 620 младежи от 44 Лицензирани организации в 19 града в България интензивно реализират своите цели в самостоятелната в Наградата на разнообразни равнища. А с цел да не изгубят посоката по пътя, 300 подготвени Лидери поддържат младежите, по време на тяхното израстване.

За повече информация пишете ни на [email protected] или се свържете с нас на телефон: 0895 11 33 04.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР