Първите мигранти от кервана пътуващ през Мексико към Съединените щати,

...
Първите мигранти от кервана пътуващ през Мексико към Съединените щати,
Коментари Харесай

В Мексико сити пристигна първата група от мигрантският керван към САЩ

Първите мигранти от кервана пътуващ през Мексико към Съединените щати, дойдоха в столицата Мексико Сити , оповестява БиБиСи. Около 450 души, най-вече мъже и момчета , получават краткотраен заслон на стадион.

Керванът потегли от Хондурас преди няколко седмици и в този момент наброява към 5 000 души. Американският президент Доналд Тръмп разяснява, че ще изпрати бойци на границата , с цел да ги спре да преминат от Мексико в Съединени американски щати.

Критиците упрекват Тръмп, че употребява опасността от незаконна имиграция, с цел да ангажира своите поддръжници преди изборите .

 Тръмп: Мигрантският кортеж наподобява като инвазия
Тръмп: Мигрантският кортеж наподобява като инвазия

Когато видите някои от хората в кервана, мисля, че може да се схване като инвазия към страната ни

Мигрантите настояват, че бягат от гонене, беднотия и принуждение в родните си страни Хондурас, Гватемала и Ел Салвадор . " От това, което носех от Хондурас, нямам нищо. Дори през вчерашния ден вървях необут ", разяснява 21-годишният Кени Алварадо за " Ел Универсал ", откакто идва на стадиона.

" Ние желаеме да стигнем до Съединените щати и да реализираме американската фантазия . Имаме религия в Бога, че ще създадем това без значение от събитията ", разяснява Маурисио Мансила, който пътува от Хондурас със своя шестгодишен наследник .

Властите в Мексико разясняват, че са подготвили храна и заслон, както и медицински услуги и правни консултанти за хилядите, които се чака да дойдат през идващите седмици.

 Американски доброволци вардят границата с Мексико от мигранти
Американски доброволци вардят границата с Мексико от мигранти

Повече от 100 американски доброволци и членове на цивилна милиция

" Има бременни дами, доста деца, уязвими хора и ние би трябвало да подсигуряваме място и услугите, от които се нуждаят ", разяснява столичният кмет Хосе Рамон Амиева Галвес. Жителите на Мексико Сити също подаряват облекла и обувки , оповестяват локални медии.

Президентът Тръмп разгласи, че ще употребява военните, с цел да затвори границата сред Съединени американски щати и Мексико, в случай че е належащо, с цел да спре прекосяването на мигрантите. Той също по този начин заплашва да понижи помощите за Гватемала, Ел Салвадор и Хондурас .

Въпреки това доста хора в кервана не са се отказали да търсят леговище в Съединени американски щати .

 Мексико се пробва да спре мигрантския поток към Съединени американски щати
Мексико се пробва да спре мигрантския поток към Съединени американски щати

Властите оферират на преселниците от Централна Америка да останат…
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР