Първите мигранти до българската граница с Турция се забелязват на

...
Първите мигранти до българската граница с Турция се забелязват на
Коментари Харесай

Малки групи мигранти стигнаха на 5 км от българо-турската граница

Първите мигранти до българската граница с Турция се виждат на изхода на град Одрин, където идват с рейсове, микробуси и таксита. Към 15 часа през днешния ден там имаше към 100 души, които се бяха събрали на паркинг и оттова потегляха по черните пътеки, оповестява специфичният делегат на БГНЕС в района. 20-ина души имаше и на 5 километра от граничния пункт Капитан Андреево, предава организацията. На самата граница с Турция няма опити за прекосяване незаконно, не се и виждат никакви мигранти.

Голяма група от няколкостотин души се вижда на 30 километра преди Одрин, пътувайки от Истанбул, в местността Хаскьой. В региона има и жандармерия на турските сили на реда, които бяха въоръжени и с автомати. На паркинга на изхода от Одрин мигрантите са докарвани с рейсове, микробуси или таксита. Повечето от тях са на забележима възраст сред 25–30 години, измежду тях има дами и дребни деца. Турските медии масирано излъчват репортажи за „ хиляди мигранти ”, които желаят да се доберат до Европа.

Националните малките екрани непрестанно повтарят изявлението на турския президент Ердоган, който сподели, че ще отвори границата и ще разреши на мигрантите да влязат в Европа. Днес измежду водещите вести е и погребението на 33-мата убити бойци преди няколко дни край Идлиб. В новинарските излъчвания в детайли се оповестява за диалога на Ердоган с американския президент Тръмп, с немския канцлер Меркел, както и с премиера Бойко Борисов, предава БГНЕС.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР