Първите мачове от 1/16-финалите за Купата на Франция не минаха

...
Първите мачове от 1/16-финалите за Купата на Франция не минаха
Коментари Харесай

Два елитни отбора отпаднаха от Купата на Франция, Марсилия продължава

Първите мачове от 1/16-финалите за Купата на Франция не минаха без изненади. От конкуренцията отпаднаха Нант и Тулуза, а различен представител на Лига 1 - Каен, оцеля след дузпи. Олимпик Марсилия обаче нямаше сходни проблеми и победи с 2:0 третодивизионния Епинал.

Най-драматичен беше дуелът сред Нант и Оксер. Отборът на Клаудио Раниери губеше с 0:3 до 34-ата минута, само че в средата на второто полувремето " канарчетата " към този момент бяха изравнили. Малко по-късно Лукас Лима от домакините получи пряк червен картон и това се оказа съдбовно, тъй като в 76-ата минута Ибрахим Сангаре класира Оксер за 1/8-финалите.

Втородивизионният Бурж-Перона се оправи с Тулуза и след победа с 2:0 също продължава в следваата фаза. Бившият нападател на ЦСКА-София Кевин Кубемба беше титуляр за домакините, а попаденията отбеляха Йоан Корт и Жулиен Беге.

Каен бра огромен позор против петодивизионния Кане Русийон. В постоянното време и продълженията резултатът бе 1:1, само че при дузпите представителят на Лига 1 се наложи с 4:3.

Купа на Франция, 1/16-финали:
Бурж-Перона – Тулуза 2:0
Шатору – Шамбли 3:4 след дузпи, (1:1 в постоянното време и продълженията)
Коломиер – Сошо 1:2
Гранвил – Конкарно 3:2 след продължения
Нант – Оксер 3:4
Стад Бриошен – Ланс 0:1
Кане Русийон – Каен 3:4 след дузпи, (1:1 в постоянното време и продълженията)
Епинал - Олимпик Марсилия 0:2
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР