Първите крачки на най-важния човек в къщата са повод за

...
Първите крачки на най-важния човек в къщата са повод за
Коментари Харесай

Пита прощъпулник на моята дъщеря

Първите крачки на най-важния човек в къщата са мотив за празник, който у нас наложително означаваме с омесването на луксозна пита

Необходими Продукти

● квас - 1 кубче
● вода - 300 - 350 мл
● захар - 1 ч.л.
● сол - 1 ч.л.
● жълтък - 2 бр.
● брашно - колкото поеме
● олио - за намазване

Начин на подготвяне

В купа наливаме хладка вода, слагаме маята, захарта и солта. Разбъркваме хубаво с ръка и оставяме за към 5 минути да шупне, след което започваме да прибавяме брашно. Замесваме приблизително меко тесто, което оставяме да втаса за към 30 минути.

Щом втаса, режем една огромна топка и я слагаме в средата в намаслена тава. Отделяме една топка настрани, а от другото тесто вършим топки, които нареждаме към огромната топка. Топката, която сме заделири настрани, разточваме на кора и режем триъгълници от нея, които слагаме от горната страна върху топките, които са към огромната топка.

С изрезките, които ни останат, оформяме две крачета и 10 бебешки пръсчета, дребни топчета, които слагаме в средата на огромната топка. Аз за надпис съм поставила името на детенцето ми, само че може и да не е името, а примерно Честити първи стъпки! или нещо друго.

Отгоре намазваме питата с разрушените жълтъци, само че без крачетата и пръсчетата, и я оставяме да втаса за към 20 минути, измежду което печем питката в авансово загрята и умерена фурна до подготвеност.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР