Първите компоненти от руските противовъздушни системи С-400 вече са в

...
Първите компоненти от руските противовъздушни системи С-400 вече са в
Коментари Харесай

Турция получи първите компоненти от комплексите C-400

Първите съставни елементи от съветските противовъздушни системи С-400 към този момент са в Турция, заяви министерството на защитата в Анкара. Новината беше доказана от съветската страна. НАТО изрази угриженост и напомни нуждата от оперативна съгласуемост. Междувременно американски наказания против Турция стават все по-вероятни.

Компоненти от комплексите С-400 са превозени до авиобаза Мюртед край Анкара с три съветски военно-транспортни самолета, заяви Москва. Най-вероятно 120-те управляеми зенитни ракети ще бъде изпратени по море в края на лятото.

Разполагането на комплексите ще стартира през октомври, договорката се прави оценка на 2,5 милиарда $. Президентът Ердоган разгласи след среща с американския си сътрудник на форума на Г-20 предишния месец, че Вашингтон не възнамерява наказания против Анкара поради договорката за C-400.

Доналд Тръмп означи, че досегашният метод към Турция не е бил обективен, само че не изключи наказания. Американската позиция е, че С-400 са несъвместими с отбранителната мрежа на НАТО и може да компрометират изтребителите Стелт F-35.

Турция взе участие в производството им и възнамерява да закупи от новите машини. При възможни американски наказания Анкара може да бъде изключена от програмата за F-35. Президентът Ердоган отхвърля подобен сюжет, само че американската страна към този момент приключи образованието на турските водачи за новия аероплан.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР