Първите, които ще започнат да получават компенсации ще са за

...
Първите, които ще започнат да получават компенсации ще са за
Коментари Харесай

Фирмите за пътнически превоз първи ще получат компенсации

Първите, които ще стартират да получават обезщетения ще са за работещите във фирмите за пътнически транспорт, които обаче преминат на понижено работно време, заяви БНР. Засега са отделени 85 милиона лв..

Съгласно измененията в Закона за здравето, за период до 6 месеца след анулацията на изключителното състояние Агенцията по заетостта ще превежда отплата в размер 290 лв. за избрани категории служащи.

Критериите ще бъдат избрани от държавното управление. Средствата ще се превеждат по банков път на работодателя и ще бъдат за сметка на Европейските структурни и капиталови фондове.

България чака утвърждението на Европейската комисия за схемата, от която ще се възползват и други сектори.

С измененията в Закона за здравето се трансформира и Кодекса на труда, като за интервал на изключително състояние или на изключителна епидемиологична конюнктура, в която страната ни е до 14 юни, работодателят може да вкарва ненапълно работно време, да прекратява работа в цялото дружество или елементи от него или на обособени чиновници.

Бизнесът обаче е задължен да позволява използването на заплатен или неплатен отпуск за бременните, дамите в напреднал стадий на инвитро процедури, родители или осиновители на дете до 12-годишна възраст или на дете с увреждания, без значение от възрастта му, както и на служащите с трайно понижена продуктивност.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР