Първите кадри на Северин Красимиров, заподозрения за бруталното убийство на

...
Първите кадри на Северин Красимиров, заподозрения за бруталното убийство на
Коментари Харесай

Северин Красимиров: Виновен съм

Първите фрагменти на Северин Красимиров, обвинения за бруталното ликвидиране на журналиската Виктория Маринова, пред съда в Русе бяха пуснати в обществената мрежа Facebook " от репортера на NOVA Надя Ганчева. Очаква се магистратите да дефинират мярката му за неотклонение.



„ Да, отговорен съм и доста скърбя “ ,

това съобщи пред публицисти обвиненият Северин Красимиров. Той разгласи още, че съвсем нищо не помни от срещата си с Виктория. Бил пийнал и дрогиран, прибирал се пешком от ваучър към у дома. Бутнал тичащата жена или тя го бутнала, разменили си реплики и след това я блъснал.

На въпроса какво наказване заслужава той отговори: „ Каквото ми дадат. Ако е пожизнен затвор, ще го лежа”. 21-годишният мъж удостовери казаното от майка му, че е пил хапчета за душевен проблеми, не знае тъкмо какви.

По-рано беше обявено, че разпитът на обвинявания за убийството на журналистката Виктория Маринова след конвоирането му до Русе е траял повече от четири часа. Северин Красимиров споделил пред проверяващите къде тъкмо е заровил телефона на жертвата след нападението.

Той е дал толкоз тъкмо пояснение, че малко по-късно устройството е било открито от служителите на реда. Това на процедура обвързва Северин с убийството, отбелязва NOVA.

Все още

не е ясно дали разпитът е извършен пред арбитър ,

тъй като, в случай че това не е по този начин, казаното от обвинения няма стойност пред съда. Не е публично обявено и дали Красимиров е признал виновността си за жестокото закононарушение.

ДНК тестът, взета от Северин е съвпаднала с тази, открита по жертвата, отпечатъците му също са съвпаднали. Т.е. проверяващите споделят, че всички доказателства, които събират досега изрично обвързват Северин с тежкото закононарушение и го сочат като причинител.

Мярката му за неотклонение ще бъде гледана в Окръжния съд в Русе в петък .

На съвещанието на съда в Русе би трябвало да бъдат показани всички събрани досега доказателства.

Красимиров е настанен в следствения арест в Русе, в килия, която дава отговор на европейските условия.

Заподозреният Северин Красимиров беше арестуван от немските управляващи предходната седмица. Той се е намирал в дома на майка си в немския град Щаде. Според информации в медиите той е направил цялостни признания, по-късно стана ясно, че е признал единствено, че е блъснал Виктория Маринова.

Главният прокурор Сотир Цацаров разкри, че задочно са повдигнати две обвинявания. Първото е за обезчестяване, за което плануваното наказване е от 10 до 20 година затвор. Второто – за осъществяване на ликвидиране по изключително нечовечен метод, което се санкционира с 15 до 20 години затвор или пожизнен затвор, или пожизнен затвор без право на подмяна.

Вътрешният министър Младен Маринов добави, че са конфискувани материални доказателства, които свързват директно лицето с мястото на престъплението. Част от ДНК експертизите са подготвени и дават информация за съществуване на негов ДНК материал върху тялото на жертвата.

Тялото на 30-годишната журналистка беше открито на 6 октомври следобяд в шубраци край Дунав след подаден сигнал от жител. Всички открити движимости са изпратени в Института по криминалистика.

Цачева: Северин няма да е в първокласна килия

Северин отхвърля обезчестяване, само че имало безапелационни доказателства

Instagram
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР