Първите "жълти жилетки" започнаха да се събират тази сутрин за

...
Първите "жълти жилетки" започнаха да се събират тази сутрин за
Коментари Харесай

Франция се готви за нови масови протести на жълтите жилетки

Първите "жълти жилетки " започнаха да се събират тази заран за пета поредна събота в региона парижкия бул. "Шанз-Елизе ", с цел да стачкуват, заяви Франс прес.

"Предния път бяхме тук поради налозите, този път е поради институциите: желаеме повече директна народна власт ", съобщи 28-годишен стачкуващ на име Жереми, който е пристигнал от град Рен да стачкува в столицата. Шестима души бяха арестувани тази заран в Париж преди началото на митинга на "жълтите жилетки ". Това заяви телевизия Бе Еф Ем, като се базира на данни на полицията, съобщи ТАСС.

В града са мобилизирани 8000 души от органите на реда, подкрепени от 14 бронирани машини на жандармерията. Сили за битка с безредиците бяха ситуирани тази заран към централните железопътни гари и по продължение на бул. "Шанз-Елизе ". В цялата страна са мобилизирани 69 000 чиновници на полицията за предстоящите през днешния ден демонстрации. Протестите против увеличението на цените на горивата, на налозите и като цяло против повишаването на живота започнаха на 17 ноември. Оттогава всяка събота те прерастват в всеобщи вълнения в Париж.

Тази обществена рецесия стартира да тежи от ден на ден на стопанската система, чийто напредък, който така и така е слаб във Франция, ще бъде още по-малък от прогнозите, означи Агенция Франс Прес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР