Първите изборни бюра в Австрия отвориха в 6.30 ч, последните

...
Първите изборни бюра в Австрия отвориха в 6.30 ч, последните
Коментари Харесай

Изборите за Европейски парламент в Австрия са белязани от руския скандал

Първите изборни бюра в Австрия отвориха в 6.30 ч, последните ще затворят в 17 часа. Призовани да дадат гласа си са 6.4 милиона австрийски жители. Очаква се ниско присъединяване на гласоподавателите, преди пет години с 45.4 % Австрия беше малко над междинното европейско равнище. Социолозите допускат през днешния ден в къщи да останат на първо място симпатизанти на Австрийската партия на свободата /АПС/, заяви Българска телеграфна агенция.

Експерти разясняват, че не е допустимо да се предвижда с огромна акуратност държанието на гласоподавателите, както и какво ще е въздействието на скандалното видео от Ибиса. Политическият анализатор Корнелиус Хирш е уверен, че събитията от последната седмица ще дадат отпечатък върху държанието на гласоподавателите.

Подобно е визията и на социолога Волфганг Бахмайер. Тъй като това са първите избори директно след абсурда, евентуално е присъединяване в тях да се усили. Но също толкоз евентуално е, добавя той, фрустрираните австрийски гласоподаватели да си останат в къщи и присъединяване да е доста ниско.

Бахмайер е на мнение, че Австрийската национална партия /АНП/ на канцлера Курц има огромни шансове за по-добро класиране. Същите шансове той отрежда и на Австрийската социалдемократическа партия /АСДП/. Проявяващите се до момента като мързеливи гласоподаватели на АПС надали ще се засилват след опитите на партийните функционери през последните дни да сплотят редиците, счита Бахмайер.

Възможно е изборите за Европейски парламент да придобият ново значение - на тест за парламентарните избори през септември. От резултатите ще може да се разбере какъв е твърдият електорат на АПС, който не се въздейства и остава правилен на партията, отбелязва Хирш.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР