Първите и най-неочевидни признаци на изброи в интервю за портала

...
Първите и най-неочевидни признаци на изброи в интервю за портала
Коментари Харесай

Какво подсказва предстоящ инсулт - признаци

Първите и най-неочевидни признаци на изброи в изявление за портала Ura.ru доцент в Катедрата по неврология, неврохирургия и здравна генетика на Казанския медицински университет Рустем Гайфудинов, съобщи БГНЕС.
Специалистът означи, че в допълнение към добре познатите признаци на болестта, като деформиране на лицето, нарушавания на говора и дисбаланс, би трябвало да се обърне внимание на следните признаци на микроинсулти, които хората постоянно подценяват:
- Високо кръвно налягане и чести хипертонични кризи;
- Изтръпване - на бузите езика или ръцете;
- Затруднения на придвижванията, уязвимост в крайниците;
- Загуба на периферно зрение;
- Дифузно главоболие с повръщане;
Може да се появи и периодически световъртеж, понижена интензивност, заспалост, липса на съгласуваност, къса загуба на схващане и двойно виждане.
" Ако тези признаци се запазят в продължение на 15-30 минути и по-късно изчезнат, не би трябвало да мислите, че това няма да се повтори. Необходимо е да се подложите незабавно на обзор. В рамките на една година може да ви сполети същински ", предизвести Гайфудинов.
В случай на инсулт е належащо на потърпевшия да се обезпечи първа помощ през първите деветдесет минути.
Като превантивна мярка за развиването на заболяването се предлага да се управлява равнището на кръвната захар, холестерола и кръвното налягане. Също по този начин се предлагат умерена физическата интензивност и вярно хранене., РИА Новости
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР