Първите горещи лъчи на слънцето вече започват да огряват страната.

...
Първите горещи лъчи на слънцето вече започват да огряват страната.
Коментари Харесай

Как да се справим с първите летни горещини

Първите горещи лъчи на слънцето към този момент стартират да огряват страната. Майското стопляне радва всички, само че от време на време носи със себе си и неприятности. За да бъде квалифициран човек за идните горещини, е добре да се запознае с някои потребни препоръки по какъв начин да се защищити от UV лъчите и нездравословното им въздействие.

На възрастните хора, хронично болните и дребните деца се предлага да не се разхождат на открито в най-горещите часове от деня. Ако въпреки всичко проектите им включват излизане, е добре за тях да пият повече течности и най-много вода. Не е добре да се употребяват газирани питиета, съсредоточен алкохол и е целесъобразно да се заобикаля бирата. Добре биха се отразили на организма сокове, фрешове и смутита.

На всички, на които им се постанова да бъдат отвън домовете си, мощно се предлага носенето на светли и необятни облекла, шапки и аксесоари, като ветрило или пък модерните в последно време мини вентилаторчета на акумулатори.

След такова излизане в топлото време един ветровит душ би върнал естествената телесна температура за секунди. Този типичен способ за ликвидиране на горещината има редица потребни дейности за организма - понижава кръвното налягане, подтиква кръвообращението, усъвършенства оросяването, понижава болките и възпаленията и релаксира нервната система.

Друго, което постоянно се позволява, е стоенето в задушни пространства. А с цел да се усеща добре даже в жарките дни, човек би трябвало да се стреми да поддържа температурата у дома и на работното място сред 25 и 27 градуса. Това може да се реализира с отварянето на доста прозорци, включването на климатик, вентилатор или пък спускането на подобаващи пердета. Трябва да се внимава извънредно доста с преохлаждането на пространствата, когато на открито е горещина, тъй като огромната амплитуда стресира организма и е рискова за здравето ни. Разликата в показанията на термометъра в стаята и на открито би трябвало да е най-вече 6 градуса.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР