Първите евакуирани българи от Украйна пристигнаха в страната.Те преминаха паспортен

...
Първите евакуирани българи от Украйна пристигнаха в страната.Те преминаха паспортен
Коментари Харесай

Една от първите прибрали се българи от Украйна: Слава богу, вече сме у дома!

Първите евакуирани българи от Украйна дойдоха в страната.

Те минаха паспортен надзор на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дуранкулак”. От Министерство на външните работи показаха, че в рейса, който е тръгнал от Одеса, пътуват общо 60 души, измежду които има и украински жители.

„ Направихме доста добра организация и всичко е обезпечено. В петък към 15 часа два рейса потеглиха от сборния пункт пред Генералното консулство в Одеса. Поради ред аргументи причини пътуването им се забави - най-много поради военната интервенция. В момента пътуват 4 рейса, от които един двуетажен, към Киев, където се чака да вземат към 250 души, които да бъдат върнати в България ”, съобщи заместител министърът на превоза Владимир Върбанов, предава

Той посочи, че на жителите, които имат проблем с документите или са ги изгубили, са обезпечени краткотрайни такива.

Един от водачите на двата рейса, които влязоха в страната съобщи, че пътуването е минало обикновено. "Всички пасажери са добре. Забавянето се дължи най-много на задръстените от хора и коли граници на излизане от Украйна. Но благодарение на украинската полиция успяхме да преминем относително бързо ", уточни той.

"Благодарни сме на всички, които помогнаха за положителното пътешестване. Живи и здрави сме тук ". съобщи една от прибралите се от Украйна българки.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР