Първите две парламентарно представени политически сили ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ предлагат

...
Първите две парламентарно представени политически сили ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ предлагат
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ предлагат кабинет с ротационни премиери Габриел и Денков

Първите две парламентарно показани политически сили ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ оферират съставяне на държавно управление с министър председатели на ротационен принцип за интервал от 9 месеца.

Това оповестиха в взаимно изказване в Народното събрание номинираната за министър председател с първия мандат на ГЕРБ-СДС Мария Габриел и представителят на Политическа партия акад. Николай Денков, който е тяхната номинация за министър председател.

„ Това което направихме, е да предизвикваме законодателна стратегия, допустима за повече от една парламентарна група. Представихме управническа стратегия за основа за основаване на едно устойчиво държавно управление. Представихме и състав на проектокабинет “, съобщи акад. Денков.

„ Сега когато е ясно, че е доста мъчно, бих споделил невероятно, да се осъществя първия мандат, предложихме на ГЕРБ-СДС да стъпим на законодателната стратегия, на управническата стратегия и на състава, който по-късно може да бъде прецизиран. Ние търсим парламентарна поддръжка от ГЕРБ-СДС, имаме вицепремиер който да се включи, а по-късно и министър председател на ротационен принцип, по този начин за нас е значимо да получим единодушие “, акцентира акад. Денков.

По думите му, мястото на Мария Габриел в един подобен кабинет е изцяло ясно.

„ Тя може да помогне за един от най значимите цели в нашата стратегия – консолидираното в европейските структури, приемането ни в Шенген и в еврозоната. Аз не знам по-добър наш пратеник, представител в европейските институции от нея “, безапелационен е акад. Денков.

„ Вчера на Националния съвет на Политическа партия обсъдихме, че ПП-ДБ ще предложи държавно управление което може да осъществя конституционна промяна, да извърши всички условия за Шенген и еврозоната, да осъществя цялостна правосъдна промяна за интервал от най-малко 18 месеца, през които в първите 9 месеца министър председател ще съм аз с вицепремиер госпожа Мария Габриел, а за идващите 9 тя ще е министър председател “, изясни акад. Денков.

Промени в първичния състав и конструкция на Министерски съвет ще се правят единствено със единодушието на двете страни, безапелационен е той.

Сред целите в програмата на държавното управление ще са:

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР