Първите две линейки, закупени по проекта за модернизация на спешната

...
Първите две линейки, закупени по проекта за модернизация на спешната
Коментари Харесай

Пристигнаха първите нови линейки за спешна помощ

Първите две коли за спешна помощ, закупени по плана за рационализация на незабавната помощ, са предопределени за ЦСМП София, където нуждата от възобновяване на автопарка, предвид на настоящата обезценка на колите, е най-сериозна “. Това съобщи министър Кирил Ананиев по време на формалната гала по приемането на първите две коли за спешна помощ, закупени в осъществяване на план „ Подкрепа за развиване на системата за незабавна здравна помощ “.

„ Щастлив съм, че през днешния ден в навечерието на един от най-светлите християнски празници, Рождество Христово, сме дружно и отчитаме осъществяването на първата действителна крачка по реализацията на най-големия систематичен капиталов план в опазването на здравето – този за модернизацията на незабавната помощ на територията на цялата страна. Реално ние през днешния ден одобряваме два вида коли за спешна помощ – вид Б - за транспорт, в началото лекуване и мониторинг на пациенти и С – за транспорт, интензивно лекуване и мониторинг на пациенти. На базата на това положително начало в идващите месеци – до 2021 година ще получим всички 280 санитарни коли, за които министерството има подписани контракти със „ София Франс Ауто “ АД. От март месец ще стартира регулярната доставка на останалите коли за спешна помощ, като плановете са да бъдат доставяни по 10 коли за спешна помощ на месец “, уточни Ананиев.

За високопроходимите коли за спешна помощ и тези вид 4х4, поради събитието, че по оповестената през месец март 2018 година социална поръчка не постъпиха предложения, Министерство на здравеопазването разгласи нова процедура, по която има постъпили 3 предложения за високопроходими коли за спешна помощ и четири предложения за санитарни транспортни средства вид 4х4. Към сегашния миг комисия от специалисти със съответната професионална подготвеност преглеждат подадените предложения, изясни пред публицисти здравният министър.

Проект „ Подкрепа за развиване на системата за незабавна здравна помощ “ е финансиран от Европейския фонд за районно развиване (ЕФРР), посредством Оперативна стратегия „ Региони в растеж” 2014-2020, с общ бюджет 163 897 815,62 лева и тригодишен период за осъществяване, до 23.10.2021 година Проектът обгръща освен доставката на 400 оборудвани медицински транспортни средства, а и строителство, реорганизация, ремонт, преустрояване и възстановяване на достъпа в 237 обекта от системата на незабавна здравна помощ и модернизиране на пространствата посредством доставка на съоръжение и обзавеждане.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР