Първите двама пациенти с положителна проба за коронавирус у нас

...
Първите двама пациенти с положителна проба за коронавирус у нас
Коментари Харесай

Ангел Кунчев: Намирането на ``нулевия случай`` е изключително трудна задача

Първите двама пациенти с позитивна проба за ковид у нас са добре и се следи усъвършенстване на положението им. Това разкри в предаването ''120 минути'' по bTV основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев  Ангел Кунчев Д-р Ангел Кунчев е роден в Симеоновград. Средното си обучение е приключил в СОУ "Васил.

,,Новите двама, които са открити като контактни, са без някаква особена клиника и нямат никакви оплаквания'', изясни доцент Кунчев.

Този понеделник ще са подготвени пробите от 140-те контактни лица, които са били в допир с пациентката от Габрово, само че още се чакат пробите от Плевен, които ще са най-малко още толкоз на брой.

Ананиев разкри какво е положението на двама от пациентите, инфектирани с ковид

,,Ние разширихме кръга на контактните лица освен на първите, само че и на вторите случаи, според от това къде работят'', сподели Кунчев.

,,Целта е да се откри по този начин наречения ''нулев случай'', от който е тръгнала болестта, само че това е извънредно сложна задача и в множеството случаи не е допустимо, само че в случай че излязат още позитивни проби, ще успеем да проследим разпространяването на болестта. Така че да стигнем до извода от кое място тъкмо е пристигнала болестта. При всички положения е пристигнала отвън'', безапелационен е Кунчев.

,,Не би трябвало да се взимат ограничения, които ще блокират стопанската система, тъй като както е пристигнал, коронавирусът по този начин и ще си отиде. Едни несъразмерни и непропорционални ограничения могат да доведат до тежка икономическа рецесия, за която има данни, че към този момент съществува в международен мащаб'', посочи още той.

,,Налагането на карантина в болничното заведение в Габрово нбяма да остави локалното население без болнична помощ'', безапелационен е Кунчев, който изясни, че възбраните се отнасят за контактните лица със инфектираните, само че не и към медицинският личен състав, който знае по какъв начин да се защищава.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР