Първите два случая на заразяване с новия щам на коронавирус

...
Първите два случая на заразяване с новия щам на коронавирус
Коментари Харесай

Новият щам вече е в Австралия

Първите два случая на заразяване с новия вариант на ковид Омикрон бяха регистрирани в Австралия, заяви Министерството на здравеопазването. Двама души, които са се върнали в Сидни от Южна Африка на 27 ноември вечерта, са дали позитивна проба за ковид. По-късно е доказано, че инфекцията е с новия вариант Омикрон. И двамата инфектирани, които преди този момент са минали цялостен курс на имунизация против COVID-19, са в изолатор под лекарско наблюдаване.

Други 12 души, които също са пристигнали в Австралия от Република Южна Африка на 27 ноември, са под карантина в болница в Сидни. „ Останалите 260 пасажери от полета от Доха и членовете на екипажа на Qatar Airways са изпратени в държавния карантинен център “, споделиха от министерството.

От 27 ноември Австралия лимитира въздушния трафик с Ботсвана, Зимбабве, Лесото, Малави, Мозамбик, Намибия, Сейшелите, Есватини и Южна Африка заради разпространяването на нова разновидност на ковид в тези страни. Влизането от тези щати е позволено единствено на австралийски жители и притежатели на позволение за престояване в страната, които при идването си би трябвало да преминат двуседмична карантина в Хауърд Спрингс под лекарско наблюдаване.

В На 26 ноември Световната здравна организация (СЗО) дефинира варианта на ковид B.1.1.529, открит в Южна Африка, с гръцката писмен знак Омикрон. СЗО съобщи в изказване, че вариантът „ има огромен брой разновидности, някои от които провокират безпокойствие “.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР