Първите два изтребителя F-16, предназначени за България, ще пристигнат в

...
Първите два изтребителя F-16, предназначени за България, ще пристигнат в
Коментари Харесай

Тагарев: Първите 2 изтребителя F-16 ще са у нас след 1 година и малко

Първите два изтребителя F-16, предопределени за България, ще дойдат в страната ни напролет на 2025 година, съобщи по bTV министърът на защитата Тодор Тагарев. Той бе на посещаване в Съединени американски щати и в завода в Грийнвил е видял, че първите 7 от общо 8 самолета са в развой на сглобяване.

Армията ни има интерес от инфраструктура, която ще улесни дейностите на съюзнически военни елементи за възможни дейности в Украйна. Разходите за пътна и жп инфраструктура са към 6 милиона евро, които ще бъдат покрити от специфичен фонд.

По мотив мненията за възможното ни присъединяване във войната в Украйна Тагарев съобщи, че България е жертва на съветската агитация, а задачата евентуално е самият той. Решението на Народното събрание за помощ е от 8 декември, а съгласно последна информация боеприпасите и бронетехниката още на са изпратени.

Министърът разяснява и абсурда с депутати на Богоявление и неизпратените предложения.

" Никога цялото Народно заседание не е било канено, тъй като по този начин гостите ще са 2 пъти повече от гвардейците и оркестъра. Знаят ми телефона и постоянно всеки може да ми се обади за покана ", сподели Тагарев. Отговорната за недоразумението служителка е подала заявление за овакантяване, което обаче той още не е разписал.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР